Followers

Sunday, February 8, 2009

teruskan boikot


.dalam tivi.
boikot suda mula menunjukkan kesan...mcdonald yang tidak pernah2 buat diskaun(menu sedia ada..menu baru memang ada diskaun) akhirnya terpaksa buat diskaun untuk menarik pembeli yang telah 'lari'...


kawan aku yang keje kat mcd bahagian call-center untuk delivery bagitahu biasanya setiap hari dapat 11,000 ++ call order dalam sehari...sekarg hanya dapat dalam bawah 4000 calls sahaja...memang jatuh merundum...


pengambilan operator baru pun dibekukan...


jadik teruskan boikot...jangan makan mcdee...banyak bende lain yang boleh dimakan...


tanpa mcdee kita tidak akan mati...
kalo dgn mcd kita 'mematikan'...
teruskan hidup tanpa mcd...

20 comments:

Miss Izah Mohamed said...

betol2..
padan muke.. haha
aku pn dah lame gile xmkn mekdi since aktvt boikot mboikot nie.. ;p

Erik said...

Sepakat... boikot mcdee

~~~ kay ~~~ said...

~~at the same time fast food is not good for the human body

~~believe it or not fast food presents serious health risks to its consumers

have a good day.

messyremo said...

McD kat telok cempedak,diorang siap pacak signbod boikot McD,betol2 kat drve Thru...hehehe

kueh bakar said...

messyremo..

kawan aku cakap yg teluk cempedak tu persendirian punya...bukan mcd hq punye...dato yg punye

amik la gambar leh tgk..

~Cinta Milo Ais~ said...

camna pulak dgn org yang keje kat mcD tu..adakah diorang dikira bersubahat ke camna yek?

penjenayah.merah.jambu. said...

mcd?
sedap agi ayam golek..
hikhik..
jemput2 makan..

Honey Bee said...

Salam...
sama2 kita memboikot...nak rasa prosperity...ramly burger skg dah ada produk yg serupa...murah lagi...sama2 kita ingat...fast food, fast die...

Monkey D Luffy said...

aku memang jarang g fast food... senang jer nak boikot

citahrudin said...

truskn boikot..nk g joint angkat senapang mcm x mampu,jadiiiii teruskn boikot!!!!boikot suma2 brg yg de kaitan ngan yahudi..

p/s : weh kuehbakar,sape ckp aku bdk kecik ha?..

Jard The Great said...

bole buat McD version sendiri kan? kan??

hehe..

SHARIFAH ASIAH said...

Prosperity Burger bestnye.. Tak sempat makan tahun ni. Nak buat camne, boikot mcdee. Tapi ksian nengok pekerja seumat dgn kite. Macam kata Cinta Milo Ais tu. Jiran sebelah dah mengeluh dengar cite mc dee nak buang pekerja. Tutuplah periuk nasi mereka...Doakan rezeki untuk mereka..

patungcendana said...

aku kesian dengan pekerja2 mcd. kita sibuk nak tolong orang negara lain, orang kita sendiri yang suffer...kan kata orang charity begins at home....jangan kera di hutan disusukan sudah la...

bukan tak sokong...sekadar pendapat...:-)

Zeela LaLaLa said...

sius drop gila sale mcd kan? fuhhhh..aku rasa berat aku menurun sbb tak mkn mcd lah. bwahahahaha.

kueh bakar said...

izah..
ko ni tinggi kalo suka makan mcd kompem gemuk cepat..ahaks

erik..
kite serumpun.baguslah sepakat.

kay
sedap tu lah penyakit.
penyakit tulah sedap.
susah btol

cinta milo
dr m pun suruh staff mcd berenti...
oklah tu...keje sikit..gaji sama jugak..skang blum ada yg kena berenti...mungkin akan ada lepas ni...mcd ada ratus2 ribu staff...

penjenayah pink
ayam golek mana yg sedap
coba ko cobaa cakap

honey bee
serupa tapi tak sama
mcd lagi best
huhuhuh

kapten..
samalah kite
tawau takde mcdee..heheheh

citah..
takde org cakap...aku tgk ko kecik jer...budak kecik laaa..ahaks

jard..
tak boleh...
kalo ko buat mcjak pun mcd akan try saman ko...
mac...mc..memang dia sensitip btol

cikgu..
nanti sampai di dungun saya belanja cikgu makan prosperiti...

patung cendana..
btol..tapi dibuang kerja boleh cari keje lain...
tak boleh makan boleh makan bende lain...
tapi dah mati...tiada nyawa ganti lagi...

kan..kan...

zilalala
makanlah kfc!
eh nape kfc tak kena boikot?
amerika je kot...bukan yahudi..

momentinlife said...

hmm.. dulu aku fan mcD yg berjaya.. amat suka.. dulu tiap minggu mesti gi mcD.. paling2 beli aiskrim..huhu

tp skrg, mcm dh sbln lbh tak gi.. bole plak eh?

*kitorg kt pahang ni, ngan KFC2 kene boikot..

aLeenA Adli said...

hahahah..
sy dulu pun big fam of mcD..
tp skg dh x mkn pun..
boikot ttp boikot..

kueh bakar said...

momen dan aleena

kalo big fan dah boikot...mcd memang rundum lah..

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

yeah?hebat gak jatuhmendadak mcd. Dulu dalam seminggu mesti nak mkn mcd. skrg dah brape lme tak makan. Tak sampai hati nak makan...huhu

kueh bakar said...

shikin...
x sampai hati nak makan...
yup..btol tu...