Followers

Friday, February 20, 2009

misai

mama dan bapak becerai masa aku di alam remaja..masa hormon testosteron baru nak aktip...maka banyak la tumbuh bulu2 macam bulu ketiak, misai dan janggut..

perempuan.. kalo pun dia benci bekas suami dia..jauh di sudut hati,di dasar hati, dia masih sayangkan bekas somi dia terutama somi yang pertama...tempat jatuh lagi dikenang..nikan pula tempt bermanja...bergurau dan 18sx...tentulah kenangan2 mengusik jiwe..

bapak ada juga balik menjenguk anak-anak...mama akan membebel..terus membebel kat bekas x dia....tapi bila bapak dah pergi mama diam...dan merenung...oh mama..jangan bersedih mamaku...aku pada waktu itu hanya mampu lihat dan dgr...suara tidak mampu aku keluarkan....

mama akan membebel pada kitorang jika rumah tak kemas...jika adik-beradik aku bergaduh kalo bapak balik rumah...dia mahu rumah kemas kalo bapak dtg...tiada pekikan dan lolongan pergaduhan...(kecik2 memang biasalah bergaduh..mengejek..bertumbuk..)

owh yea..pasal misai..bapak aku ada misai...jaga misai( tapi tak la macam A Galak)...jadi bila mama nampak misai aku dah makin tumbuh melebat...dia suruh aku cukur...hah? aku tak paham pada mulanya...tapi setelah tgk cermin..oh mungkin muka aku sama macam bapak.. kalo ada misai bertambahlah sama!

jadi setat ari tu..pada mula remaja memang aku tak simpan misai...(janggut ada...tapi bukan lebat berjurai...).aku rimas kalo ada misai..tak selesa..

tapi kerana tiada misai maka tidaklah siti nurhaliza kawin dgn aku...kalo tak tentu misai aku lagik ensem dari dato k...owh..terlepas aku nak kawin siti..ahaks!

nota kaki : aku anak emak tau!

36 comments:

Ajwin Ajeera said...

klakar ok.
hee

ifahruzzaman said...

harharhar...

bersahaja siiooot!

tp org tua mmg sesitip cmtu.
dulu mak aku nak tindik telinga aku biar jgn sama mcm muka bapak aku.nasib baik dapt tentangan hebat!

fuh..selamat.

momentinlife said...

hehe sweet entry nih..=p
tp byk maksud mendlm..huhu

aku pn xbg adik2 lelaki aku simpan misai..
nt klu xjaga, cover bibir atas.. mcm geli je tgk..haha

patungcendana said...

errrk...aku tak suka lelaki bermisai...kau?...hehehe..:-)

Y E R N ain said...

datuK Kuehbakar~
datuk K jgk..
lalala~

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

hahaha!~
kita satu kapal, mak n bapak divorce.

mak sy syg gile kt abg aku sbb muka abg aku sebijik muka x husband dia. (ceehhh)

whitelilies island said...

Y E R N ain:
waahh..stuju sgt dgn awak!! hikhikhik..

takpe en.kuehbakar, takdpt siti nurhaliza, siti sipir pn mgkin bley di buat ganti..hikhikhik...

Miss Jaz said...

salam..mula2 sedeey nak baca n3 nie..rasa insaf plak.kecian kat mak u..tapi u nie masukkan cerita kelakar plak..tapi apa2 pon yg bagus ttg u,memahami isi hati mak u...semoga akan terus memahami hati seorang wanita,walaupon kengkadang sukar untuk memahaminya.........

syaza said...

ank manja...
lalala~

NaniRostam said...

Sendu rasa hati baca kisah kamu. Aunty rasa mak kamu tu cuma hilang teman bersembang jer. Harap-harap dapatlah teman bersembang lagi...Entah-entah lebih baik daripada yang lepas. Siapa tahu?

kueh bakar said...

ajwin..
heeeeee..

ifahruzz
yup..org tua memang sensitip..
macam mana ko menentang? citer meh.

moment..
macam geli x semestinya geli.

patung
aku memang x suka misai...

yern..
ye ke?

hazerin..
kite cakap seolah2 ex mak kite bukan bapak kite pulak...
:P
:P
:P

liliputeh..
ha ah la..
aku rasa siti sipir pun da besar pjg..

missjaz..
yup..perempuan perlu difahami..

syaza!!!
anak emak!
bukan anak manja!!!

nani rustam..
tidak aunty...
tidak mungkin..
mustahil..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

alamak! ye x ye jgak. alaa...sma je, ex mak kita = bapak kita. tapi ayat ex mak kita tu best jgak!~~ hehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

eh lupa. kamu telah ditag! sila rajin2 buat, ye. simple aje

Monkey D Luffy said...

kalau ko ada misai... muka ko tua kan? kan?

kakpiah said...

siti jer suker org ada misai.. majoriti pompuan tak suka lelaki bermisai..
eieieieie....

penjenayah.merah.jambu. said...

ceh..anak emak..wewittt..
aku suke!
org ade misai?
aku suke gak!
tak kesahla ade ape pun,janji hati die tak berbulu..erk?

aku bru taw cite ko ni..
penceraian bukan snang nak ditime..
bohongla lau tadek igt2 ni kan..

sebekla ayahibu aku msih bleyh bertaan walaupun dah g pejabat agame berkali2..
hahaha.lau tak aku mesti sewel.
dan jugak tidak berbulu.
eh?hahahahaha.abaikan. :P

eliza said...

anak mak...manja

SHARIFAH ASIAH said...

kb senasib dengan tiga orang anak cikgu.. Lelaki berbulu and bermisai memang cam tu. Hipokrit .. ye ke??? Tak yah misailah, kotor..

adibah said...

Kalau ada misai, selalu orang kaitkan nama dengan misai. Contohnya KuehBakar Misai. :-)

Salam singgah.

ainfazrin said...

ex mak kite pun bermisai. tapi dia tak pulak bising swoh adik laki cukur misai dia tu. hmm.

eh, time kaseh ya sbb singgah blog kite.

p/s : sendu is definitely just a rasa, which i always have in me. unavoidable one, i guess.. :)

Honey Bee said...

misai...kalau nipis ik le...kalau misai tue lebat...lelaki akan nampak garang le...

CuTeMiUt78 said...

Salam singgah. Mekacih meninggalkan jejak di blog kita. Kita dah exchange link blog ni ya

su said...

..........

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

janggut buat laki nampak macho.misai buat org nampak grg sket...

hehe...

tak dpt siti pown x pe la... try ngorat artis len ke...

patungcendana said...

re:...pandai gak kau tulis puisi...nanti aku post kat blog aku...lain kali boleh tulis lagi...:-)

Elsa Soraya Othman said...
This comment has been removed by the author.
NoRT said...

ala bro...hang cari je ct lain... ct payung ke...ct sifir ke.... huahuahua... pepun,entri hang mmg besh! jaga mak hang leklok...

Kniedaz said...

rasa geli bila misai kena muka...hehehehe

kueh bakar said...

hazerin - ha ah..mcm best plak.klakau..kihkihkih.tag yg beratlah..yg simple tak nak! ahaks.

kapten.
tidak.tidak! tidakk!!!

kakpiah
tapi laki bermisai memang akan mentain bermisai sampai bila2...kagum sigh!

pmj..
jgn sewel!

kueh bakar said...

eliza!
anak emak bukan anak manje!
len!

cikgu.
marah cikgu ye..taklah seme cikgu..
kan kan kan...

adibah..
kueh bakar janggut..hahaha

kueh bakar said...

ainfazrin..
yolah kenangan gak kalo nampak misai adik ko tu..

honey bee..
yup sebab tu polis ada elaun kalo simpan misai..

GGGgggRrrrRRRrrr!!!!
nampak garang!

kiyutmiyut
tqs!

kueh bakar said...

sitt..
takmo la ngorat artiz..payah sih.

patung
aku memang suka berbalas sajak.
buatlah lagi!

elsa..
ada kena mengenalah..MISAI!
ahaks

nort
siti zubedah la pulak...

kniedaz!!!
somi macam datuk K!
lalalalallalalalaaa

momentinlife said...

ye ke polis dpt elaun klu simpan misai???

orangorang said...

misai????
ada janggut xpe,tp jgn misai. xsuke r....xtau knp...

kueh bakar said...

momen..
ada org cakap dgn aku laa...
entah btol ker tidak..
ko tnya laa abg polis...

org2..
ha ah..
kdg ada bende kite tak suka tanpa alasan..

momentinlife said...

kueh
aku dh tny 'abg polis'...
xwujud pn elaun tu.. =D