Followers

Saturday, June 22, 2013

Rumah Kontena


Harga rumah semakin hari semakin mahal. Orang bisness kecik macam aku tersangatlah susah nak buat loan rumah. Bila financial stabil dan track record yang baik dalam jangka masa lama baru boleh buat loan rumah. Adoi entah bila stabil tu.

Jadi, kena berangan nak dapatkan rumah mampu milik. Aku rasa rumah dari kontena sangat kool. Satu kontena dalam 4000 RM-9000 RM ikut saiz. Cuma kena cari tapak yang sesuai dan sewa murah-murah. Letrik tak ada masalah TNB boleh supply. Dan cari design yang cun-cun.

Kalau rumah mengadap pantai pun okey jugak. 



Bila tengok filem, banyak rumah kat Amerika buat dari kayu. Kat malaysia kalau rumah dari kayu bank tak boleh bagi loan, kena dari batu baru ada harga dan boleh buat penilaian harga. Pelik juga.

Cuma rumah kontena ni bilik air dia mustilah kecik sebab nak jimat space - dan aku sebenarnya suka untuk punya jakuzi dalam bilik air. Boleh mandi satu bejana dengan bini. Woha!

6 comments:

TuN TeJa said...

"Boleh mandi satu bejana dengan bini". Woha!....wohohohohoho...kena beli banglow lah lau nk berjakuzi..hihihihi.. sepupu aku beli rmh nih dan rmh dia menghadap pantai di kemaman..mmg menarik & jimat...

Kniedaz said...

kalau nak ada jakuzi, kenalah beli dua tiga kontena digabung...pastu kena kira kos ubahsuai semua...aku rasa dapat satu rumah kos rendah kot hehehe

kueh bakar said...

teja
woh..gambar ada? nak tgk..

kniedaz
yolah...tapi rumah kontena tu tetap ada jakuzi kan...hahaha

Mar Mansor said...

memang cool

acanov said...

Kalau nak murah lagi, buat pakai buluh. banyak contoh kat internet ni.. Baru lah sesuai kat tepi pantai... kontena kena ada aircond bang.. tak kalu jakuzi jadi sauna... lawak aje..

sutan sjahrir said...

kunjungan ke dua.....
manfaat banget website/Blog nya.....
keep posting yang positif gan/sist..
ijin lihat-lihat blog/website nya ya.....

jangan lupa kunjungi website nya ya :)

Perumahan di Bekasi
Daftar rumah Murah Tambun-Bekasi tahun 2016
Rumah Bekasi 2016
perumahan subsidi bekasi murah
perumahan subsidi tambun
cari perumahan subsidi murah bekasi
griya nirwana
rumah subsidi tambun bekasi
kredit rumah murah subsidi
rumah kpr subsidi bekasi
kredit rumah kpr subsidi
perumahan dp murah bekasi
di jual rumah kpr bekasi
daftar harga rumah murah bekasi
griya nirwana tambun
perumahan murah tambun
rumah kpr bersubsidi bekasi
cahaya darussalam 2
rumah murah di jual bekasi
jual beli rumah murah bekasi
rumah kredit murah bekasi
perumahan murah tambun bekasi
kpr rumah murah bekasi timur
di jual rumah bekasi timur
rumah murah kpr subsidi bekasi
rumah subsidi tambun
over kredit rumah murah bekasi
kredit rumah bekasi
beli rumah di bekasi
jual tanah murah bekasi
jual rumah murah tambun
cari rumah murah bekasi
rumah harga 100 jutaan tambun bekasi
perumahan uang muka murah bekasi
cari perumahan murah bekasi
rumah tambun bekasi murah
perumahan baru di bekasi 2016-2017