Followers

Thursday, February 5, 2009

sakitnye perut aku!!!

..masa aku mula2 buka kedai dulu...kedai aku di ground floor...tingkat atas rumah 3 tingkat...mula2 buat partion...buat pintu kaca, buat point letrik, pasang karpet, airkon.

masalahnya paip besar (paip tandas) rumah atas...atas syiling aku...bocor..air menitis...memang sikit...tapi titisan toilet tu...aduh...

aku dan kawan aku try cari kontrektor...plumber la sebetolnya...aku cari melayu la..mahu support melayu bisness...dia pun datang..tgk2...nak trouble shoot laa tu...

mula2 dia try letak gam paip(paip tu plastik)...tak dapat...dia coba letak tar...bakar tar tu...tak dapat jugak...air menitis jugak...dah macam2 skills dia try....masih menitis...5 jam dia berusaha...

aku dah naik bosan...betol ker plumber ni..ker 'cakap boleh je' utuk buat apa-apa pun...

dia keluar...pi kedai dia kata...tak lama lepas tu dia datang membwa btg paip besar...dia cakap mahu potong btg paip besar yg bocor tu dan ganti dengan yang baru....

"eh..btol ke bang?"aku tanya
"yelah..kompem.." brother tu jawab...

kawan aku tak cakap apa...masih buat cable networking...

brother paip tu naik tingkat atas...dia mahu bagitau budak2 umah atas jangan guna tandas dulu...rumah itu disewa oleh student upm cina...

dia pun mula gergaji...sampai la paip besar tu putus....dia masih di atas tangga alumunium...berkira-kira utuk gantikan paip lama yg dah digergaji...sambil hisap rokok di jari...cool betol...aku memang dah bengang...nak marah pun ada...dah la charge mahal...

tiba2..ada bunyi air! ada org tarik flush!!! aku tgk kawan aku...brother tu dah melompat tangga...tak sempat nak turun satu persatu...aku dan kawan automatik mengundur laju....dushhh...dushhhhh..duuuuuuUUUuuushhhhhhHHHhh.... berketul-ketul tahi jatuh atas karpet baru aku....siap terpercik pettt!! pettt!!! ke dinding yang baru dicat....

aku tgk kawan aku...dia dah gila babi gelak tak boleh tahan...aku pun pecah perut....hahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahah
ahahahahahhahhahahhahahahahahahahhahahahahahahhahahahhahahahahahahha
hahahahahahahhahahahahahahahhahahahahhahahahahahhaha

hahahahahahahhahahahhahahhahahahahahahhahahahahaha
hahahahahahhahahahahahahhahahahahahhahahhahahahahah
hahahahahahahahhahahahahhahahahhahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!

kami berlari keluar kedai dengan derai yang tak berenti...berair air mata ketawa....brother tu muka dah merah...mungkin nak ketawa juga tapi tahan tahap dewa...

kami masuk ke kedai balik...mak ai...bersepai-sepai tahi cina dalam kedai aku...basah karpet....
aku dah tak ketawa...tapi air mata masih mengalir...hahaha..

tiba2 ada mamat cina..gemuk .macam rupa wiliam hung pun ada..(whung belum wujud masa tu)."soli aa..soli aa...saya tak tahu...saya baru balik kelas..sakit perut...soli aaa...solii..."

aku dan kawan..apa lagi...bantai gelak kali kedua...malam tu aku sorang basuh taik cina boroi tu...busuk woh! bukan tahik baby..tahik org dewasa! busuk!!! mulut aku sumpah seranah...cina dan brother yang bodoh itu...

dan kawan aku...bantai gelak kali ketiga....


nota kaki :
itulah ketawa paling paling menyakitkan perut...
ketawa sampai perut pun kremm...
dan paip itu tetap bocor selepas itu...
%^%^%^^$##)??!!!

18 comments:

penjenayah.merah.jambu. said...

euwww...nape tak suh cine tuh je yg bersihkan taik die?
meremang bulu rome..geli..
hikhikhik..
bleyh plak jadik cemtuh..
mmg saket pwot ketawe..adoiii..

Jard said...

mesti brother tu bayar ganti rugi.. atau org cina tu bagi duit.. pesal tulah ko sanggup bersihkan taik tu kan? kan?

p/s: tua??? aku lahir '83 laaa.... masih muda lagik

Kniedaz said...

aduh..tak dapat dibayangkan & tak mau dibayangkan..hahaha

kueh bakar said...

penjenayah pinky
mau jerk aku tumbuk terus wiliam hung tue...

jard..
3 hari tak lalu makan nasik..
huhuhu.yolah muda lagiks

kak niedaz
jangan bayang kak...tahi terbang!
hahaha

SHARIFAH ASIAH said...

eee gila nya, cikgu tak besa bsuh tahi cina, basuh tahi baby je. Tahi sendiri pun tak nah nengok..hahaha. Orang suruh je william hung tu gonyoh karpet tu. Pakai lagi ke karpet tu sampai ari ni???????

kueh bakar said...

taklah cikgu...memang potong karpet tu dulu...yg bahagian telampau kronik...buang terus...

MariaFaizal said...

yikes!!!
Apek tu mkn apa agak nya sakit perut?
Ewwwwww.....!!!!

Fatul Akrul Ramli said...

at least kau dah tau bau taik cine mcm mane..
haha

~Eila @ Along~ said...

hiks..baiknya hati..tak geli ke..aduoii..kalo eila tak dpt le..baik suh cina tu yg bersihkan..

citahrudin said...

WEH..NAPE LAH KO BAIK SGT MENCUCI HAL2 YANG MENGERIKAN TU..

PEPUN LAGI SKALI AKU TABIK KT KO...

FUH..NGERI-NGERI..

helena's said...

geli le..werkk!!!hukhuk

Miss Izah Mohamed said...

mak aih.. sggp nye basuh najis cine tue.. hua hua hua

tp mmg pengotor laa kisah nie.. ahha

Monkey D Luffy said...

malang itu BERBAU

kueh bakar said...

kak maria..
dia makan durian kot..ada bau2 durian sikit..wakaka

fatol..
ketahuan yg tak patut tahu pun takpe..

along..citah..izah...
nak buat macam mana..
terpaksa rela...

helena...
geli geleman...
tapi tak le sepnjg zaman

kapten..
ya! kali ni malang memang berbau!

eiza in the house.. said...

hehehe..bro eiza ketawa smpai tersedak2 nak muntah nie baca citer nie...aduhai..

kueh bakar said...

tak pe..ketawe jer..
baru nak muntah..
belum muntah lagi..
hikhikhik

Cherylz Nur Izatty said...

yang membace cerite ni pun dah sakit perut, inikn pulak yang melihat...serious sakit perut tahan gelak.......hehehe

nadia pacihah said...

hahahahahaahahaaaaa....geeliii ooo