Followers

Sunday, November 20, 2011

izzaq faris ramlan

melihat kepada pemain jersi 14 harimau muda.striker Izzaq faris ramlan- tinggi dengan susuk tubuh yang tegap. ia mengundang rasa gerun mana-mana defender asia tenggara.

tapi apakan daya, 'jangan hakimi buku dengan kulitnya'..

izzaq tidak boleh menggelecek dengan baik. defender senang curi bola di kakinya. stop ball atau sentuhan pertama apabila menerima bola tidak sempurna (yang mana sukar untuk menjelmakan peluang shooting). gagal membaca dengan baik silang bola dari asra mahupun mahali. naluri 'pembunuh' tiada.membuatkan aku terjerit-jerit hilang akal depan tv. dia striker dengan 6 peluang : 1 gol..aarrgghhh!!!

dan paling tidak masuk akal, apabila shoulder-to-shoulder, body contact, tekel yang soft, dia jatuh. dan jatuh tanpa free kick. walaupun dengan oponen yang saiznya lebih kecil!!!dem!!

sekali tergolek semalam.masa lawan myammar. korang nampak apa yang aku nampak? dia memakai spender pink.

ong kim swee. sila suruh izzaq faris beli spender baru. warna merah. biar aura tu sampai. semangat tu tinggi. seperti mana gaya coach vietnam kepada pemainnya ketika bertemu dengan indonesia semalam.-oi vietnam! main keras sikit.jangan lembik!!

bagi aku, seandainya izzaq berjaya mengatasi kelemahan-kelemahan dinyatakan di atas..dia boleh jadi ibrahimovic asia tenggara. boleh jadi legend.

ps-semoga menang esok. 1-0.

6 comments:

whitelilies island said...

hahahah spender pink! aku pun nampak!!

dan aku pun nyampah gler ngan mamat nih.. nak saspek kena byr cam x baik la plak kan.. tp mmg rs cam dia x tnjk lgsg knpa dia dipilih jd striker harimau muda.. annoying giler aku tgk..

bgs lg syahrul no.13 kot.. even tho' simpanan at least dia better..

kueh bakar said...

white lili
syahrul no 18.ye. dia bagus. laju macam gareth bale.cuma kurang pengalaman dan kurang tajam menyudahkan peluang.esok dia tak main kot.injured.

kalau dia ada bagus untuk kita sebab diego tak berani buat overlapping bantu serangan.syahrul laju kalo dia naik, tercirit dia nak kejar balik syahrul.

no 13 fakri sharani. ni pun aku tak berkenan sangat. dia tak main 11st eleven pun dengan negeri sembilan.jadi dia masih off-form dan tercari-cari rentak.

alien said...

striker malaysia xde yg tajam laa
adoi

whitelilies island said...

haha btol3.. syahrul no.18..

アヌムちゃん said...

alamak tak tgk game tuu.huhuu

kueh bakar said...

alien.
huhuhu.

lili
dia tinggi
good looking
kelatenese

org jepon
rugi tak tgk woo