Followers

Thursday, November 24, 2011

bola vs chenta

'bola itu bulat' vs cinta itu misteri

bola itu bulat.
maksudnya dalam bolasepak apa sahaja boleh berlaku. team kuat juga boleh kalah dengan team lemah.contohnya, sekali pun barcelona terus - menerus menyerang dan mengasak inter, sekali inter attack, terus gol. menyerang tidak semesti menang. bertahan tidak semesti kalah. bola itu bulat maka anythings can happen.its no surely..

cinta itu misteri.
ye ia satu misteri. jodoh itu rahsia Tuhan. sekali pun kau benar benci dengan orang itu pada mulanya, akhirnya orang itu juga peneman malam pertama! sekali pun kau sayang orang itu tiada taranya, akhirnya orang itu juga bukan peneman malam pertama. Sekali pun kau tidak pernah kenal, tidak pernah suka, tidak pernah sayang, akhirnya orang itu juga peneman malam pertama.dan yang bertuahnya kau sayang orang tu sangat-sangat dan orang itulah peneman malam pertama..misteri bukan?anythings can happen.its no surely..

ps- kesian aku tengok muka wan zack. macam kesal tak main sea games. melepas 30 ribu! baru ganjaran pertama tu! terganggu permainan dia, sebab dia antara tonggak skuad ong kim swee..pengumuman ganjaran sepatutnya lepas game syria.

6 comments:

ku-cit said...

yg btul2 bertuah nazmi...br 17 thn da merasa dpt 30k...

kueh bakar said...

kucit..

tahukah, akmal rizal gajinya 25k sebulan satu masa dulu..safee sali paling tinggi sekarng..30k sebulan..

hai-o juga semasa main dengan pahang..

sekarng gaji pemain kelantan mahal..

nazmi sangat berbakat. mungkin bakal messi malaysia.

risanur said...

mahal sungguh gaji pemain bola sepak ni ye...ganjaran yg diperolehi juga bukan sikit2 tu...huhu

MamaEma said...

terima kasih dtg ke blog saya..salam kenalan...

menang dan kalah adat pertandingan

kueh bakar said...

risanur
ye. memang mahal..tapi bila terer je la.kalo tak terer atau sudah tua tidak laku lagi...orang tak pandang lagi..boleh main 5 tahun level tinggi dah kira bagus. 10 tahun outstanding!

rajagopal pun gaji lebih 20k sebulan..30? entah.mungkin.

mamaema
sama-sama.welkam.

NOOR FATIN said...

mahalnya gaji diorang.. hee