Followers

Tuesday, November 8, 2011

blog not found

ada suatu masa tu. blog aku tak dapat masuk. dia tulis 'blog not found'. terkedu jap. aku rasa ada kesilapan teknik. cuba lagi dan lagi. not found dan not found lagi. hah? gabra.

blog mungkin satu taipan aku yang suka-suka. suatu yang aku khayalkan. suatu yang aku imiginasikan. suatu yang aku rasakan. mungkin juga tulisan yang main-main.hurm.. banyak juga aku mengarut di sini rupanya.

mungkin juga orang kata berblog tiada faedahnya. tapi aku rasa senang dengan 'tiada faedah' ni. sebagaimana perokok senang dengan 'tiada faedahnya'. dan yang lain-lain dengan 'tiada faedah masing-masing'. selagi mana tidak menganggu orang lain sama-samalah kita teruskan 'tiada faedah' kita.ahaks.

bila ia hilang di internet, di mana ia memang sesuatu yang tidak mustahil berlaku, ia ada 'rasa kehilangan'. membuat post bukan suatu yang senang. dah banyak pula tu.bila hilang begitu sahaja. ia rasa sangat tidak okey. marah ada. macam-macam rasa pun ada..

kalo hilang henpon, boleh cari henpon baru. no lama masih boleh dipakai. dan tunggulah si polan dan si polan menghubungi. bila si polan call boleh pula tanya no si anu dan si anu.

blog hilang - entri-entrinya tiada ganti weh. ia harta intelek kata kamus.ewah.

ps-memang silap teknik. blog aku masih boleh dilayari.nampaknya nak kena print-out ni.kemudian binding.kemudian hardcover.sendiri baca. sendiri simpan. blogger syok sendiri. haha.

11 comments:

b.i.n.t.a.n.g said...

jantung kau bdegup kencang eh mse blog kau ilang. ;p

kueh bakar said...

tak. itu bloger pompuan jer.
la la la.

b.i.n.t.a.n.g said...

dem. nasib baik blog aku tak hilang. haha.

alien said...

tu la kan, kecewa kalau blog tibe2 ilang

Mohamadazhan.com said...

kalau hilang huh...rasa nak demam saja berminggu3...

Tukang cuci cute said...

Dik ko sebenarnya boleh simpan blog dan entri2 yang ada.. akak dulu selalu buat bila nak pindah ke blog alamat lain.. pergi kat bahagian template klik backup/restore (kalau guna template dashboard yg baru)

kalau masih guna template yang lama, pergi kat setting>basic dan pilih export blog klik download blog.. nanti dia akan suruh save file dalam format .xml

Satu lagi.. kita juga boleh set tiap kali kita buat entri baru.. kita akan suruh blogspot email kan 1 copy entri tuh apda kita.. so 2 cara nie adalah cara utk kita backup entri2 yang lepas.. cara yg download file .xml tuh kita akan dapat balik semua format design blog termasuk entri2 lepas yang kita dah taip..

So takdelah kerisauan bila blog xleh buka atau entri hilang ;)

kueh bakar said...

alien
ye keciwe.pasti.

azhan
aku rasa ko demam berbulan.hehehe.

tccsis
oh.nanti try. tapi aku ni sebenarnya tak mesra it. lebih konsional gitu.haha.

アヌムちゃん said...

kne cepat2 print la kalau gitu.heee

wos said...

takut. aku pun mmng takut kalau tetiba blog hilang. walaupun isi di dalamnya tahapa-tahapa.

tima kasih kak tcc di atas tips2 yg diberikan.

hahaha.
menyebok aku pun baca komen dia.
sori kuehbakar.

wos said...

ko setting time ikut negara mana ni dik? aku komen pukul 12.30 pagi, tapi kat blog ko jadi pkl 8.30 pagi?

konfius jap.
itu pun aku sibuk nak tau.
abaikan.

kueh bakar said...

kakwos..

tak tahu la setting ikut negara mana...malas nak pikir dan godeks..

haha.

ygtakmesraIT

org japon
yup.will do.