Followers

Saturday, May 23, 2009

SEARCH...jum berbaloi-baloi


membesar dengan lagu-lagu search...membuatkan gua begitu teruja nak gi tgk konsert bergerak paling hebat dalam sejarah...arwah mama gua yg tidak pernah membeli kaset..(korang tau apa tu kaset?ahaks)...ada sekali suruh gua beli kaset tak ori tapi ok...kerana dia sangat suka lagu "LAILA NAMAMU TERATAS"


Nama mu teratas indah bercahaya Laila
Menerangi ruang hati bersama makna mimpi
Kesucianmu kembalikan semangatku
Mendampingi cinta ku yang lalu

Harum tubuhmu memulihkan inderaku
Menghidu semula haruman di taman itu
Dan gerbang rambutmu diterbangkan bayu
Melambaiku pergi

Meninggalkan penjara ku yang ku dirikan
Melindungi diri yang tercalar
Dihiris dunia kejam

Hanya namamu Laila kekasihku laila
Hanya namamu Laila bermain di jiwa

search adalah legend....tidak tahu bila akan ada lagi band yg bertahan lama seperti ini....jum! berbaloi-baloi! ia pasti mengimbas zaman kecik2 layan lagu rock kapak...rambut seperti kutu rayap...suar jean koyak rabak...warna ungu..merah..ha ha ha...tapi nyanyi lagu mendayu2..lagu cinta dan memuji wanita...kua kua kua...


kopipes..www.blog.phewwiitt.com

.."Aku sebenarnya terpinga-pinga dan “fonkius” tentang berita yang disensasikan mengenai aku masuk PAS dan kemudiannya tentang aku nafi masuk PAS. Adakah hanya kerana aku hadir dalam suatu majlis sebagai seorang artis di majlis anjuran PAS, yang juga dihadiri oleh Tok Guru Nik Aziz menjadikan aku seorang ahli parti secara automatik? Adakah juga hanya kerana kehadiran Tok Guru menjamu selera di Restoran Cheng Ho dan kehadiran rakan-rakan sepemergian bersama aku ke Tanah Suci di open house hari raya aku menjadikan aku seorang penyokong PAS? Amende lah lu orang ni.."

19 comments:

stu_comot said...

suke lagu tp xdela smp nk g tgk konsert die..sesak je..m, fantasia bulan madu la best..

xuen adyla said...

aq sumpah blur

sharamli said...

suka akak nabila kuda jgk ke?hua3...

ARYN said...

suka gak dgr lagu dia..hehe

||alis|| said...

oke la..pengakuan terbuka. takde lagu hits search yg kiter tak suka, sume kiter suka ;)

suka dgn amy yg kini. yer la, udah 51, tenang jer muka dia kan...

wife lawa, anak ramai (aim nak lagi 3anak, gua baru 51, kata beliau). nabila, irina, alex, sania; korang untung laa apak korg rowks! haha!

aim-a said...

mmg legend :D i likeeeeeee :D

Monkey D Luffy said...

lagu rock 80an memang keramat

search salah satunya

HEMY said...

wah....satu kenangan bersama arwah mama kan...

amy nye suara mmg mantopppp. tapi aku tak betah nk berdiri kat tgh2 ramai2 org...senak kepala aku

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

laila namamu teratas!!! aku suka sangat.

momentinlife said...

hah? reen suka??
klu cm tu aku xsuka la...
hahahah

valsa nine said...

ske.

mmg ske.

tp xler spi g konsert.

ske secara wasatiah.. blh?

huhu.

lgpun konsert xbek.

hoho.

kueh bakar said...

comot..
kalo dia buta bukit jalil..ko duk laa kat atas sekali...sorang2 jerk..jamin tak sesak.

xuen
blur..nape dik

sharamli
suka ayah tak semsestinya suka anak
tak suka nabila

aryn
ko suka lagu apa..
'nigina' antara yg aku suka

alis
yup..muka dia nampak tenang sekrg..
harap terus begitulah..

jr..
moh la gi konsert..wakakaka

kapten..
kat tawau pun ada...jum balik kg abg ipar!

hemy...
sama cam comotlah..
ko duk tingkat paling atas kat stadium...

hazerin
suka?sama cam arwah mak aku ler..

moment..
leh plak gitu ye..

valsa..
kat kb pun dia buat..
siap ada raihan dan rabbani lagi...
lagipun kat kelate..
lelaki dan pompuan diasingkan...
moh layan..
tapi memang konsert byk tak bek..

~~Noli said...

huh..berbaloi baloii

ezzati said...

phewittt...mmg xde pgganti

patungcendana said...

aku pun membesar dengan lagu2 search...memang best...bila kita nak kawin ni?...ahahaha

John Iverson said...

Saya pn enjoy gak search bro... mmg nostalgia abis la... by the way, sy kenal kaset tu apa... hehehe... x tau la budak2 skrng kn? kesian....

kueh bakar said...

rambo...kalo duk hostel...dgr walkman...pastu kalo nak forward or rewind pakai pen!!!

pusinggg!!!!!!hahahahhaa...

noli.ezzati..
pheewiiittttttttttttttttttt!

patung..
sok pun boleh

Jard The Great said...

search?? search tu sepa?? wakakaka...

ayampinko said...

gua memang layan search..long live rock n search..
fav song balada pemuzik jalanan..

salam singgah