Followers

Monday, May 25, 2009

lagenda budak setan


90's..ia novel masterpiece ahadiat akashah...nama author pun dah buat aku nak baca novel dia..adakah novel sekreatif nama? he he he...kawan aku..songo memang pengumpul novels dan komiks...aku selalu laa rembat-baca koleksi dia...(dia bagi aku koleksi pedang setiawan 01-400!)..ooOOohh!

masa tu byk novel creative enterprise(cover book dia lawa2)... menguasai pasaran di samping majalah ujang humor gila babas...aku tak hengat dah macam mana ropa dia citer lagenda budak setan ni....yg aku tahu kalo AA ni buat citer dia suka buat tergantung...ala filem2 hollywood macam species....ala-ala to be continiued...

ada buku dia sambung..ada buku dia gantung terus....banyakss buku dia tulis(nama tercatit 'the malaysia books of record') ...gaya penulisan baru...guna bahasa pasar...banyak kena kutuk dgn org akademik dan org yg dengki (semestinya..he he he)....

aku salute dia bukan sebab karya dia sgt-sgt bagus...tapi kerana Tekun-Tabah-Sabar-Konsisten dalam menulis....aku rasa dia penulis novel yg paling suksess dari segi box-office...bukan dari segi award...tabik...tabik sama dia...

dan sikit masa lagi lagenda budak setan akan masuk silver screen...masuk wayang..dibintangi oleh artis selekeh pojaan hatiku masa kini...lisa surihani yang bersuara garau...


notakaki :

."apa yang paling kita nak itulah yang takkan kita dapat.."
kartini majalah ujang.bersyukur apa yg ada okeh.

23 comments:

sharamli said...

sy paling nak tid0...tp xdapat tid0..

kueh bakar said...

ko dah tgk citer imsonia?

John Iverson said...

Novel sama mcm dlm tv ke bro?

kueh bakar said...

x tau...sama kot...kalo x sama baik jgn adaptasi...kannn..kannn...

patungcendana said...

kenapa manusia selalu nak apa yang dia tak dapat...saja mencari masalah...ahaha

kau nak apa kuehbakar

ezzati said...

waauu..nk msk cinema??
dulu aku mmg baca sumee buku ahadiat akasa ni..masa form 1..sume buku yg dia tulis aku baa..sbb dl klas kitorg ada pembekal buku dia..heee..skrg x lagi la..

momentinlife said...

Tak tinggal jgk Lisa ko tu...
sda beli Lip Ice?? haha

l0ti f00l garden said...

saya nak jadi the next top model tapi xdapat2 lagi neh

||alis|| said...

gosh! dlm rumah ada laa 2-3 bijik novel dia. paling suka budak setan & pilot cafe! pilot cafe dah brapa belas kali baca ntah.

dlm budak setan; mmg hero setia giler.
dlm pilot cafe, ameer rezza (hero yg dulu jahat skrg baik) sgt sempurna. seorang pilot & cafe owner bentuk body kapal terbang ;).

diakui; AA citer cam benda yg dia citer tuh real happen dlm idup...

skrg dgr kata dia dah bercerai; muflis... sedih bile tahu dia jadik cam tuh... muflis sebab org tipu dia ;(

kartini & asri; 2-2 watak menyerap qalbu seh.

*2-3 n3 kamu ku balas ngan amat panjang. sorry teruja yg tak boleh dibendung ;P

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

masa sekolah dulu..minat gila dgn novel2 ahadiat akashah ni...

Masy said...

ko nak email aku aritu. dah dpt?

helena's said...

saya pon banyak koleksi dia..tp jujurla kan..dia punye penceritaan takdela bagus sgt saya rasa..tp saya cukup minat pulak..hehe

saya paling minat baca..tp tak sume buku saya nak baca saya dpt..

xuen adyla said...

pengakuan ikhlas xpernah baca pun
sebab macam susah nak faham
bahasa melayu yang canggih

T_T

ayampinko said...

AA ok..aku pernah jer baca adek aku pnyer..ader satu lagi buku tajuk jibam..pun besh jugak..

aper yang kt ak tak dapat sebab kt nak yang mengarut..

citahrudin said...

btl la weh...pe yg kite nk sgt tu r, x dpt kn?

orangorang said...

mmg besh sgt karya AA. Buku Jibam pun aku pernah baca. skang xtau dah buku tu masih diulang cetak @ x

[ske] [tdo] [siang] said...

cite ini gile b*** enak bro

mase tingkatan bawah dari pmr bace in kaw kaw

kasyah ngan ayu kan

gile ah masok panggong

satu agi budak momok

lupe dah buku sape tulis tapi macam same publisher juga kot

itu terbaik juga

patungcendana said...

re:...aku tido dulu...bangun baru makan...macam beruang...hehehe...

thank u for the wiah...

sekarang masih pening2 lalat...:-)

Jard The Great said...

ko suka suara pompuan yg garau? wakaka...

risanur said...

risa pun suka baca novel AA tu...jln ceta yg menarik...

Monkey D Luffy said...

ko letak gambar Lisa tu...

lekat aku kat blog ni

p/s: aku x pernah lg baca buku penulis ni

tEddY bLuEbeRRy gUrL said...

budak setaN,
pernah bce tiMe skoLah reNdah,
gile fenomena ahadiat ni time skolah rendah dulu,
ada satu siri crite die lawak gile,
ape tah name dah lupe,
stat huruf j camtu.
hehee~

noraini azhari said...

mna nk cari novel ni..
pinjam boley??