Followers

Sunday, May 24, 2009

prison break-hero mati


prison break..
best citer ni..ia bagi byk pengajaran tentang kehidupan..life is unexpected...apa pun yang berlaku...hidup musti terus...aku suka season 1..sebab mungkin idea diorg masih banyak dan fresh...jadik scene betol suspen!! watak2 dalam citer ni kuat...masing2 karektor tersendiri dan mantap...mungkin juga kalo dalam penjara senang nak membina watak...bila kuar penjara....payah sikit pasal masing2 lari ikut laluan masing2....jadik terabur...dan plot lemah...


ia mengajar tentang perlunya berusaha...what ever its takes...fokus pada apa yang hendak dicapai...risiko hanya alasan...adakala kawan itu musuh..dan musuh menjadi kawan baik..hidup juga perlu bermaafan..kadang kesilapan itu kerana situasi...situasi yg memaksa...

walau tiada apa2...harapan dan doa adalah sgt penting...


sarah tu lawa..even dahi dia jendol....

kadang hidup kita.. dalam dilema..nak pilih mana satu...antara dua...tapi PB mengajar mungkin boleh ambil dua-dua tanpa perlu memilih...fikir..buat..tawakal...Allah itu Maha Melihat. Maha Mendengar.Maha Mengasihi..kita hanya merancang Dialah jua yang menentukan...Tapi Allah suka manusia yg berusaha...manusia yang suka berdoa...


dan at the end...micheal scorfield tu mati...aku antiklimaks? ha ha ha.macam mana mati? tgklah sendiri..ha ha ha.Dan aku setuju dengan paiseh...mamat ni..t-bag sangat hebat antagonisnye...sehebat mahmud june..


nota kaki : lega rasenya citer ni dah habis..tensen woo..asik nak tunggu donlod...mmm..mo layan citer apa lagik ek?ni aku kopipes..lovhatelifeangel..

1).."Sebab aku juga perhatikan yang kadang-kadang perempuan atau lelaki yang kelihatan sangat egois, pesimis, tidak percaya cinta atau kebaikan manusia, hati macam kering, gelap, bitter, sebenarnya sangat hendak disayangi. Itu adalah nature.."

2).."Bagi aku, hanya satu perkara yang aku hanya ikut rasa hati, jarang sekali logik, iaitu cinta. Other than that,
I secretly believe in planning. Selain cinta, aku tak berapa suka perkara yang tak dirancang..."

26 comments:

momentinlife said...

weee... aku 1st!!!~

momentinlife said...

fikir.. buat... tawakal.. huhu ok2..

* jum masuk penjara! spy jd org yg lebih bijak! huhu

Izyan Nadirah said...

what the f. apsal ko kecoh ending kat sume org nih. aku lum sempat dload lg. hampeh sial.

n patut sara tancredi tu mati.

||alis|| said...

wa wa wa....apsal gitau awal2 nih?????

PB; the only drama yg buat me n my brother share TV sesama.citer lain? ko carik laa TV kat depan ;)

saya tak suka wentworth miller, atau sarah jendol atau t-bag, ai suka pencetus2 idea PB nih, mereka2 yg patot dpt crdt ;P BRAVO!

~~Noli said...

xsempat tgk smpai abeh..haishhh..

ezzati said...

akk aku bru je tgk 2 ari lepas n citer kat aku hero mati...

aku bru je nk layan...tp, sdh la dh tau hero mati..huhuhuh

sharamli said...

p0mpuan dahi jend0l la cun..hu3

l0ti f00l garden said...

prison break dh abes!!!!yeyeyeyeyeyeye........hero yang mati tuh yang dapat kanser tuh eh x_X

helena's said...

dulu ada tgk kejap pastu da bz manjang tak dpt layan...tp memang best giles cite ni..

sarah tu cun uoo

Jard The Great said...

at least ko dpt download... yg aku nih... tak dpt2 nak download pape.. huhuhu..

paiseh said...

walaupun scofield tu bijak dan genuis, walaupun lincoln tu gagah, walaupun sara tu cun gile, walaupun sucre tu setia, walaupun abruzzi mafia....t-bag tetap pojaan hati gua.

xuen adyla said...

kepada paiseh taste ko teruk nak mati

cerita ni best amat..
scofield mati adalah saat dimana tisu stok rumah xuen habis

owh no

ya xuen peminat tegar

kueh bakar said...

ko sama la paiseh...
t-bag memang hororrr

ayampinko said...

tak tengok..so tak paham..

Monkey D Luffy said...

aku suka tgk cerita anti klimaks

dah order dengan member...entah bila dia nak kirim :(

adibah said...

aku suka nota kaki.. :-) aku pun setuju dengan nota2 kaki tu..

patungcendana said...

tak pernah tengok ceriota ni...so tak leh komen...

tapi aku suka cerita yang hero mati in the end...asyik2 orang jahat je mati...

re:...

bohemian tu sejenis minuman...yang dibuat dari campuran rempah2...baik untuk memanaskan badan...hehe...

aku...agak setuju gak dengan nota kaki kau... :-)

fafarafa said...

nasib baik aku tak tengok. jd x terpengaruh dgn rumusan antiklimaks ko tuh. hahhahahahhaha

John Iverson said...

Alamak.... spoiler... HAHAHA... best citer ni... Org kata muka sy mcm scoffield klu botak... x tau la kn... Nnt kita g Lanchang bro!!! YEEEHA!! bole mandi ngan gajah!! yes2!!! by the way... dh bole komen kot kt my entry... masalah dh settle

momentinlife said...

niat gi lanchang kene betulll...
iaitu 'nk ziarah aku'..
bkn mandi ngan Gajah ok! hahah
=p

Diana said...

huhu.. tak pernah layan pun citer ni.. citer bolehla tahan tapi yg buat I turn-off hero tak best.. character hero tu bijak tapi air muka hero tu tak nampak cam bijak pun..

HEMY said...

caish...ko kasi spoil la...menyesal lawat blog kau hari ni..ahahahaha

kueh bakar said...

momen..
ko jgn buat motto gitu...anak ustaz jagn sesatkan org..wakakka

dr koyan..
ha ha ha..sorilah membunuh selera..
sara dah mati dulu...tapi audiens tak suka...jadik watak dia dihidupkan balik...

alis..
pelakon itu sepenting pengarahnya..
pengarah sepenting pelakonnya..

noli..
takpe..masa ada lagi...

ezzati..
hero pun orgkan...

sharamli..
dahi jendol seksi..

loti..
ha ah..
kanser keturunan..

helena..
sebab tu aku lebih suka layan movies...drama lambat abis..aku bukan penyabar..

jard..
tak dapat donlod? sila jgn jeles

paiseh
2 thumbs up!

xuen..
ekekekkekkeke

ayampinko..fafarafa..
rugi woo..

kapten..
jgn suka buat citer antiklimakss..
suka tgk tak per

kakdib dan patung..
yup..nice words..nampak jujur statement tu...

john..hemy...
soriiiiiii..ahaks

diana..
setuju..kdng hero nampak kaku..over cool..

Mr PenyuBiru said...

hehe.. akhirnya dpt juga aku jupe n3 pasal prison break ni.hehe..

endingnya mmg sadis. sayu gitu.tapi michael tinggalkan anaknya, michael jr. pahtu suka tatu lak. pephal kalu diorang nak buat comeback,anak dia tu bleh jadik hero plak.

skang ni ku tgh dunload yg last episod punyer. the final break.

risanur said...

sedihnye kalu michael socfield ni mati...tak bestla jadi ceta ni...mmg anti klimaks tul la kueh bakar ni...dah la setiap minggu dok tercangguk depan tv...

Mr PenyuBiru said...

baru abis layan PB final break. name pun final break.jadi episod ni adalah yg terakhir diorang break the prison. kali ni tuk lepaskan sara plak. episod ni juga baru faham camne michael mati. endingnye mmg sedih siot! huhu..