Followers

Thursday, December 25, 2008

i miss this all




masa aku kecik memang hantu tgk tv...trg dulu antara yang 'paling lambat sampai' teknologi...kami lambat dapat tv3...sebelum main bola layan kartun dulu...kalo weken katun pagi2 best....tapi hari ahad tak dapek la tgk kartun....cuti hari jumaat...ahad hari bekerja...(trg, kelantan, perlis? --> yang keje ari ahad...)

kalo duduk kemaman bestlah...border trg-pahang...hari jumaat kalo bank, pejabat pos kat trg tutup boleh pi kuantan....tapi serius cakap...cuti hari jumaat memang best....tak kalut nak pi solat jumaat...lepas jumaat(ramai yg gi gunting rambut) boleh makan tghari sama keluarga...best woo mak aku masak...mak aku keje...jadik hari biasa tghhari makan nasik bungkus laa...hikhikhik..hari biasa mak masak utk makan malam jerk...biasanya hari jumaat sebulan sekali/ 2 bulan sekali ajak jiran pi piknik tepi pantai....

(lagikpun malam jumaat kan sunat...'bekerja btol2' malam tu...sok jumaat bangun lewat pun takpe...lalalalalaalalalalaaaaallaa)

oh ye..i miss thizz all!!!


alvin and chipmunk..sore diorang best...lagu2 pun best...

ni adik perempuan aku suka tgk...

defender of the earth..best wooo...

dennis the manace

dungeon and dragon...org jahat seram kartun ni...soundtrack pun seram...

ewok...nama mcm bewok jerk..hahaha

flinstone

ni antara yang paling aku suka...byk watak...katun g.i jane tak ade yea...

g-force...katun robot nih!

ghostbuster...lagu tema dia best...(filem x best)..

ni peberet aku jugak!

heman...byk stiker dan gambar aku kumpul dulu...dalam tin besi milo saiz besar...jahat pun menyeramkan...

ada heman ------------- ada la shera...aku ingat lagi ada satu episod...shera memang dah kalah...tetiba datang laks heman(interframe..) selamatkan dia...wahhh...bijak2..ahakss

inspektor gajet..lagu tema dia best...

jatson...famili's katun...mcm flinstone...(org sama ke buat ni)...best tgk keta2 terbang...terbang...tapi jem jgk...jem kat udara..keh keh keh...

jem!!! nasib baik aku belum akil baligh...'tak keluar' lagi ni...hahaha..lagu starting bestt woo...lagu memang best2...macam chipmunks...

bug bunny laa paling best dalam ramai2...

ni pun best...

oookk..oookk..oooOOookk...

ni pun antara peberet aku...masa tu asyik kumpul mainan ni...(yg murah punya)..yg ori mahal beb...tapi masa tayangan tak best...dekat maghrib aku rase...asyik kena marah dengan ayah aku ni...maghrib TAK BOLEH tgk tv!!! uhuk uhuk

moby dick...ni aku ingat2 lupa...

ni pun peveret adik pempuan aku...'sezaman' dengn jem ni...

ninja turtle...masa ni rase nak makan pizza...penyus ni suka makan pizza...kumpul stiker jugak...masing2 pandai main senjata lain2...tok guru tua...tikus ker?

pink panther...soundtrack dia best...filem dia aisywara rai x jadi belakon...

ni antara super hero yang aku suka...lain pada yang lain...captain amerika...spider man..superman..hero dia lucu..ni kartun marvel ni...

popeye! cara2 mak dan bapak ajar anak supaya makan sayor.."mau jadik macam popeye tak?"...sekarang pun best jugak...papaya'zul yahya'...penah tgk bluto dan popeye makan bayam? ada wooo...never ending fighting..

ni mospeda ke? yg motor jadik robot ker...eiii aku suka gile katun ni...tak sabar nak tunggu minggu depan...sebab tiap2 episod bersambungan....tensen!

kartun hantu...scobidu...aku memang tak suka citer hantu...katun hantu boleh laa..hahaha...lagik pun hantu dia sumer tipu...org menyamar jadik hantu...rasa macam koleksi 'alfred hicthcock' pulak...aduh..rindu btol buku2 tu...memang best gi library masa tu...awek kartun ni lawa..hero selekeh gile...

the simson...masa ni aku da besar sikit..katun lucah ni...macam futurama...

smurf...and papa smurf...aku suka tgk katun ni...bayk btol smurf...berjalan..gi keje...huuu...best2...

tunder..tunderrr...tunderrrcatttsss!! hooo!!!!! antara the best...berdebar2 tgk katun ni...mumbra memang menyeramkan sgt...lion-o, jaga,tygra..citara...wilkat..wilkit...org jahat katak huduh!!!

di rtm...nilah kartun yg paling aku suka..toriton..."toriton dah datang...toriton dah datang..." best tgk dia beraksi dengan pedang merah tu...aku tgk sampai episod last...hero dia mcm mati lepas lawan dengan jahat...aku rindu! berepisod (adventure)..tak leh lepas ni...

robot kartun yang best jugak ni...penomenon jugak le dulu...

defender of the earth...Voltron...jiran aku baru balik dari U.S...perghhh anak dia punya mainan best gile...berat gile mainan dia..besi!!! sambung2 rimau jadik robot besarr ni...huyoo..jelesss..jelesss...

banyak katun yang aku tgk kecik2 ni dah dibuat filem...tapi banyak juga yng mengecewakan...tak bleh lawan katun..katun lagi best...cuma transformer la aku rasa the best bila wat filem...


yupp...i misss thiss allll!!!!!!!!!!!


12 comments:

SHARIFAH ASIAH said...

Hi kueh bakar. malam jumaat orang baca yasin and quran banyak-banyak. subuh pulak aorang pi solat jemaah, orang buat sujud sajadah. Jangan enjoy banyak sangat ari jumaat, kan sunat kiamat jatuh pada ari jumaat. haha.. anak bongsu cikgu tak nak tutup blog ni. katanya nak tengok cite kartun..

Nurmala said...

hi kueh bakar...sapa pulak nori tu??

Azlina Idris said...

salam!!hye kueh bakar..tq dtg elawat kat blog alin..bru jer balaja2 buat..hehehhe..pasal kartun nih!! alin rindu siri jem ngn thundercats!!hehehehe..

MAMI_FARIS..... said...

oh my god! mmg hantu katon le......

eiza in the house.. said...

hai...ermmm bestnya...kenangan terindah tu semua katun2 tu...selalu gak tgk masa kecik2..minat kita serupa nampknya..miss all too..

khairul onggon said...

ya rabbi... byk katon peberet kmk koh... nang best eh..

kueh bakar said...

cikgu lama...
btol tu..biar dia tgk cikgu..zaman dia da tak ada katun2 ni...cakap dgn dia jgn jeles...ahaks

mala bukan sudin
nori anak PM

Alin
tq dtg..aku pun baru coba2 tulis jugak...

mami..
hantu tv sebenarnya...
he he he

eiza..
aku rasa katun dibuat utk lelaki..
bukan untuk perempuan...
maksud aku byk katun lawan2..
tembak2...

kerol...
Onggon tu nama ko btul kah?

Eida said...

minat g- force tu... siap berangan nak jadi yg pompuan tu..
JEM tu.. memang best... cun2 belaka..

kueh bakar said...

eida..
hui minat g-force..
brutal ni..
mesti ramai abg lelaki ni
kakak sikit ni..

RoSe N' ChOc said...

en. kueh bakar,

byk nye katun yg awk tgk..

ade yg sy xtau n xpenah tgk..

hehe~

kueh bakar said...

rose..
awak masih dalam kandungan masa tu..
memang tak tahu
ahaks..80's punye katun tu

momentinlife said...

hmm bru baca this entry..
duk sengih2 je.. haha

ye, ni la list katun2 dulu..
tgk! aku pn ter'miss' dah.. ishk!