Followers

Monday, August 23, 2010

teh tarik kurang manis

semalam masa aku nak tgk bola EPL tertekan plak chanel astro prima..citer teh tarik kurang manis lakonan min malik(?), zulhuzaimy, fasha sanda..

kisah dia zul balik dari oversea sebab putus cinta kat sana..jadi untuk obatkan luka jiwa, dia putuskan untuk terus balik mesia..menetap dan kerja...mak dia memang nak benar dia kawin...

"ko balik nak kawin ker?" ha ha ha.soklan pertama mak dia tanya masa dia baru sampai setelah bertahun2 di rantau..tak lama,dia dikenen-kenenkan dgn min, seorang cikgu...yg mana sebelum itu dia hampir melanggar gadis tu hingga jatuh basikal masuk longkang..setelah dating tiap2 malam lepas solat terawih mereka kawin...

lepas kawin dia suruh min berenti keje...duk umah jerk. jadik suri sepenuh masa...min menurut...

di pejabat ada fasha sanda...mula2 fasha tak minat dgn mamat ni sebab masuk keje terus naik ke pangkat lebih tinggi dari dia....tapi ada sesuatu terjadi...jadik skandal opis pulak...zul dah suka kat fasha...setat makan malam sama-sama lepas keje...dan lewat balik umah....dia ajak fasha kawin...

zul cakap dia kawin tergesa-gesa...(Lelaki biasa ler salahkan keadaan :P).dia cakap boring balik-makan-tido..balik-makan-tido..asyik2 soklan "esok abang nak makan ape?". dan citer 'ntah apa-apa' dari bini dia bila dia balik keje...

min tau skandal dan dia berlagak biasa...menangis ofkos laa...tapi dia tidak provok laki dia...dia lawan dengan lembut...

aku tertekan canel bola...paul scholes score gol..man united 1-0 fulham...

tup - tup ...masa fasha bertandang ke rumah mak zul...dia menjawab soklan mak zul dengan penuh keraguan..sikit2 kurang asam...dia sajek buat macam tu supaya zul ubah fikiran supaya taknak kawin dengn dia ( mungkin aku terlepas scene masa tgk bola yg mana boleh twist keputusan fasha)...

last sekali..insaf ler zul..tak jadi la kawin..sedar ler silap dia pada bini dia.
aku terminat nak tgk sebab first time aku nak tgk zul belakon jadik baik...tak berapa menjadi la..c+ jer...kalo jadik jahat memang A+.. dan tgk fasha sanda yg bertudung dalam citer ni...tapi fasha belakon memang tak naik..memang macam tu jerk la....

lagu waktuku nyanyian mill sodap gak dgr...tapi carik kat utube takde pun...sape mill? min malik tu ker?entah den...

moral :
1.pikir panjang sebelum kawin dan terima la seadanya keburukan pasangan...
"kadang kamu membenci sesuatu, padahal dia baik untukmu, dan terkadang kamu menyukai sesuatu, padahal dia bisa mencelakakanmu"

2.jangan skandal kat opis

3.pompuan jangan berenti keje kalo takde anak! ha ha ha.

4.lawan api dengan air

5.Aku tak suka fasasanda. ha ha ha

7 comments:

citahrudin said...

seriyes, aku blm jpa lagik org yg suka sm pasyasendat tu

elly said...

tak suka fasha sandha jugak....

tapi dialog paling kelakar bila mak zul tanya fasha ed hardy tu siapa? hehehehe..

cik selamah kundang said...

aku xsuka pasha sandek gk

kueh bakar said...

citah..
jejai kan suke dia..

elly...
scene tu aku telepas...

selamah...
sendat la..
sandek la..
kus pose..:P

Mr PenyuBiru said...

6. jgn satu tempat keje ngan fasha sandha.hehe

Gadis H said...

moral yg bagus... sokong2 ^_^

b.i.n.t.a.n.g said...

lagu dia..lagu dia..sape nyanyi..waaa...