Followers

Thursday, August 19, 2010

kenapa aku tak suka Manchester United



he he he. Dulu pun aku suka dengan man U ni...zaman2 cantona, Peter Schmeichel, jaap stamp..giggs mude..tapi semakin lama bila dah makin kenal dengan fanmate2 man U ni...aku takmo sokong Man U lagi...

1."bila anda paling disukai..anda juga paling dibenci" aku rase itu betol...kalo asyik menang je org pun takkan suka juge..bukan jeles tapi 'adat perasaan'...mangsa lain bidang...siti...team bola selangor...umno...

2.die hard fan man U agak lebih2..sokong man U lebih dari sokong negeri sendiri...kalo sokong negeri logik la mati-matian...tanah tumpah darah...dan kalo tengok penyokong india...bila tgk bola pakai baju man U...bergeng-geng...bising2...depan tv besar kedai mamak....adoi...pedap den...

3.biasanya penyokong Man U ni jenis ikut-ikutan...kalo bapak sokong Man U...anak pun sokong....Kalo abang sokong Man U...adik pun sokong....Kalo boifren sokong Man U...awek pun sokong....tapi itulah..keadaan dan situasi memang mempengaruhi...

4.cakap-cakap fan man U ni berdepus-depus...kalah sheby singh atau john dikes...padahal tendang bola pun belum tentu kena...he he he.

5.kalo kalah ramai jugak la yang aku kenal tak boleh nak terima kekalahan...bengis dan temper..konon-konon macam eric cantona la..adoi!!



6.sebab man U tu lambang dia setan..kalo tak benci setan nak benci sape lagik? la la la la....

80an... aku suka tgk serie A...tapi lepas tu english football menkonkur tv mesia...lahir laa ramai fanatik epl...sekarng aku sokong t-team dan trg jer.ahaks!..epl jadik pemerhati bebas je la sekarng...aiseh... bulan pose tulis pasal benci man u pula...

4 comments:

cc said...

kwn karib sy 2 org penyokong kuat MU, sy pulak CFC tp kami boleh hidup aman dan damai tanpa sengketa =D

BTW, man u mmg tak best haha

I.n.t.a.n said...

die cani je cite die
nak sokong mane2 suke hati
chelsea ke arsenal ke
man u ke..blackpool ke.

kalo team sendri mng.happy.
kalah.ofkos la unhappy.adatlah

fan3 lain pun sama je.sbb man u salu mng kan.so ramai pulak nak wat entry tak suka man u. tp xpe. ini blog anda.so suke hatilah ye takk. papepun it's just a game.

Slamat berpuasa.

[ske] [tdo] [siang] said...

betol bro

baik sokong negeri sendiri, terengganu

ngan ac milan

haha

fndrocka said...

aku sokong man utd sampai tahun 2001 je..bila man utd dah poyo..aku sokong lverpool.hehe