Followers

Thursday, April 30, 2009

adik ku kawin lagi

malam ni atau pagi esok aku balik kuantan...adik aku yg no 4 kawin...trang trang tang tang..menambah beban dan tekanan perasaan..wakakakka...selamat pengatin baru adik ku...semoga bahagia sokmos...ko nak honeymoon 3 bulan pun abg ko luluskan cuti...wakakakakaka...

2 minggu terakhir aku memang sgt bz...sekarang UPM dah sunyi terus...UKM masih ada lagi...tapi next week dua-dua akan jadik 'Tempat Yang Diserang Garuda"...sunyi sepi selama 3 bulan......

time2 seperti ni kepala harus ligat mencari sumber lain agar gaji budak...sewa kedai..duit mesin....dan ongkos2 lain dapat dicover...berniaga adalah seperti naik basikal....ada masa kena kayuh laju...ada masa kena kayuh slow....yang pasti kena terus berkayuh...kalo berhenti berkayuh....jatuh basikal la jawabnye....

last week aku pi kuching..heh! sempat lagi jalan2 walau bz...terpaksa! sebab tiket dah beli tahun lepas...dalam RM 165 saje...pergi balik..murah macam balik trg jerk....ZALI dan LINDA..mereka nilah yg selalu tgk airasia.com....suami-isteri(dah lima tahun kawin)..dua-dua semenanjung...dua-dua cikgu...jadik kalo ada tiket murah...Zali akan helo aku..."weh nak mari tak?" aku....never say never...ahaks...tapi bini member aku ni...lepas beli tiket aku..dia disahkan terkena buatan org...kena buatan si Zali...jadik mengandunglah dia...

dan seminggu sebelum aku pi kuching...bini terberanak awal...jadik plan bertukar...aku tak leh lepak umah dia...aku tak leh jalan2 dgn mereka...maka aku pun paksa member2 aku...3 org semuanya ikut aku pi kuching...bawak keta zali round2 kuching weekend lepas...tapi tak bape best jalan2..sebab kelam kabut dan pikiran ingat kedai...

bloggers...come and date with me! 3 bulan cuti woooooo.....


nota kaki : mungkin aku lepak kedai nilai lepas ni...

26 comments:

patungcendana said...

kuantan kat mana? jom lepak kat TC...:-)

Y E R N ain said...

hw ws Kuching?

;p

po+yaty said...

mana ole2 nye neh??

takkan balik bertangankan kosong je

huhu

Aimi Liyana said...

eh kueh, sori arr kte xjumpa kedai ko..

tp kte nak print lg 4 tesis, tp xtau bile..

sebelah shah ain.?? kedai shah ain yg mana.? yg jual alat tulis tu eh.? yg org mamak ke india ntah 2 ke.??

sebelah kiri ke kanan.? nama kedai ko apa.??

kalo nak dpt diskaun kene ckp apa ngn staff ko.??

maybe bulan 5 arr kte nak print..

cepat eh menjawab soalan :)

kalo x, kaya kedai carrie..

||alis|| said...

salam bahagia buat si adik dan isteri...

dan buat si abang..

semoga salam bahagia akan dapat saya panjangkan 1 hari nanti, amin & insya'allah..

:)

Monkey D Luffy said...

aku x pernah lg g kuching wei

huhuhu

jom dating ;p

xuen adyla said...

jom jom tgah xda benda magu buat
holiday make us happy
bagus kut untuk me also

♥chentaMAYA™ said...

adq da kawen!
akq nye bile kah??
hee~

patungcendana said...

serious ke kau nak no phone aku ni?

patungcendana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
MAMI_FARIS..... said...

apahal pegi kuching sik madah?

John Iverson said...

Wah... Entry pasal kahwin lg? hahaha.... IPTA tga nk cuti ni... baru pas abis exam...
Kuching best bro? apa yg menarik?

paiseh said...

dah2.. jangan nak tukor crite..
adik2 sume dah.. lu ni bile?? gua tunggu lu punye turn je nih. hahahahahaa..!

valsa nine said...

wor..

encik kueh, sy br blk dr kuantan. jln2 ronda carik angin.

penat ngaja kat mlk, holiday2 kat kuantan. TC, tgk movie, pasar malam ala2 gtu je la..

nape xckp awal. leh lepak sama. kakakaakak.. (xde maknenye.. xbek anak dara lepak2) hahaha

btw, thx for d bday wish. nak hadiah buleh?? heeee *kurang malu* haha

kakpiah said...

adik ko kawen?
hmmm.. langkah bendul namanyer tu..

ko tak dapat cincin ker barang sebentuk?
wakaka
*jgn marah.. kakpiah gurau2 manjer jerr..*

aim-a said...

serbenier dr kucheng mane? hehehe :p

Jard The Great said...

aku dah smpi kuantan dan sarawak.. lalalala..

Masy said...

ko ni bile nk date dgn aku? takkan malu2 hayam kot hahahaha

sharamli said...

adik ku kawin lagi = kawin t0k kali ke 2

hu3

zonaku said...

aku pun ada rancangan ke kuching
but next year. ngan famili.. ada cadangan? mana nak ronda, makan n stay

mari kita ramai² berdating!

helena's said...

saya pon baru tak baru sgt la balik dr kuching,,ehe tp syiokkk

adik da kawen kueh bile?haha jgn mara haaa...hehe

stu_comot said...

kuantan? erm..

patungcendana said...

banding dengan aku...kau memang kecil dan comel...hehehe...

ok...next time kau datang...kita gi tg lumpur...

aku suka buku tu...puisi2 dia aku suka...THANKS...:-)

Kniedaz said...

uuuuiiii...jalan lagi tu..
takpela penat di kedai sekali-sekala g jalan..buh la gambar ole2 dari kuching tu kat blog (xdapat ole2 tgk gambar pun jadila heheheh)

HEMY said...

ehehhee...ko saja je jual mahal ni kueh bakar...ke ko nk yg cun2 cam nora danish..ko try la nora danish..ehehe

aim-a said...

bile nak deting ni? kate free..hehehe :p