Followers

Sunday, April 12, 2009

curang

sekarang dunia dah maju...yg jauh jadik dekat..nokia kata 'connecting people'...henpon sekrg bukan saje connecting people...'disconnecting people' pun ye jugak...

henpon adalah alat paling senang untuk curang...dulu org susah mahu curang sebab bila balik keje...balik rumah...kita 'terputus' hubungan dgn org luar...kita akan layan perkara-perkara di rumah...sedangkan sekarang strangers boleh 'menembusi' sampai ke bilik tidur kite...hanya dengan henpon...

pasangan yg curang kalo pun kekasih gelap tepon rumah(dolu-dolu laa..)..bila yg menjawap tu bukan suara yg dikenali tepon akan diletakkan terus...

sekarg boleh sms.."jangan kol..ada org..jgn reply"...

..."Kita selalunya mengandaikan kekasih yang kita cintai tidak akan berlaku curang. Namun, tahukah anda sudah lumrah alam manusia menyukai dan lebih tertarik kepada sesuatu yang lebih baik dari yang sedia ada?Orang yang paling rapat dengan diri kita pun tidak boleh dipercayai kesetiaannya 100%. Kita mungkin mencintainya sepenuh hati, tetapi adakah si dia juga begitu atau hanya berpura-pura? Oleh itu, adalah disyorkan untuk mengetahui petanda awal mengesan kecurangan pasangan..."---> sebelum nasik menjadi bubur...

tanda-tanda pasangan anda curang...

1) henpon sentiasa di bawa...tak tinggal sembarangan di meja makan atau di ruang tamu...masuk toilet pun bawak skali...

2) ada 2 3 henpon...

3)selalu 'silent' ringing bila berada di rumah...

4) selalu jawab tepon di luar rumah..kononnya dalam rumah tak dgr..line tak clear...

5) tersengih2..tersenyum2 bila bercakap kat henpon...

6) ada password kat henpon...kalo dah tanya baru bagi password..tapi lepas tu tukar password lagi...

7) bila di luar rumah...kite tepon dia tak angkat...kalo angkat pun "i kol u bek.." truttttttttttt....

8)tiba-tiba jadi baik...jgn tertipu...itu untuk menutup kecurangan...

9)nama kat phonebook lelaki/perempuan..bila kol sebaliknya...

10)cepat-cepat delete msg atau miskol/received/dial up kol..."ala digi msg iklan...buat penuh inbox jerk"...

sebab tu sekarang kes-kes cerai..banyak kes-kes pelik...dulu mustahil...dulu tak mungkin...skrg segalanya mungkin....yg lebih ditakuti..skrg perempuan yg ramai curang...dulu secara historikalnya...logikalnya..biologikalnye...keadaanikalnye..lelaki ramai yg curang...lagipun lelaki sekrg... bini org pun mahu kaco...

owh donia..semakin pelik dan terbalik...


KALAU SUAMI..

Kalau suami mula berahsia..

Itu tandanya dia tak setia

Kalau suami meninggi suara

Itu tandanya dia dah ada mak we

Kalau suami mengaku bujang tua

Itu tandanya dia nak ngurat anak dara

Kalau suami selera tak ada

Itu tandanya dia nak pasang dua

Kalau suami lambat balik aje

Itu tandanya dia dah syok kat setiausaha

Kalau suami tidur di ruang tamu

Itu tandanya dia dah jemu

Kalau suami malam jumaat buat tak tahu

Itu tandanya tak lama lagi hidupmu bermadu

Kalau suami garang macam singa

Itu tandanya hati dia dah tak cinta

Kalau suami asyik komplen aje

Itu tandanya dia dah tak suka

Kalau suami mula sepak terajang ke muka

Itu tandanya dia nak memberimu title JANDA...



JIKA SUAMI ....

Jika suami sayangkan isteri

Dapat gaji semua diberi

Jika suami sayangkan isteri

Kerja rumah rela dikongsi

Jika suami sayangkan isteri

Kereta diberi suami naik LRT

Jika suami sayangkan isteri

Duit poket diberi setiap hari

Jika suami sayangkan isteri

SMS dikirim tanda rindu dihati

Jika suami sayangkan isteri

Kongsi masalah nasihat dikasi

Jika suami sayangkan isteri

Diberi ciuman setiap pagi

Jika suami sayangkan isteri

I love U, I miss U katanya setiap hari

Jika suami sayangkan isteri

Isteri gemuk, dikatakan seksi

Jika suami sayangkan isteri

Sakit sikit selongkar laci ubat dicari

Jika suami sayangkan isteri

Kemana sahaja dibawa pergi

Jika suami sayangkan isteri

Sentiasa jujur perihal diri

Jika suami sayangkan isteri

Status berkahwin bangga sekali

Jika suami sayangkan isteri

Cintanya suci hingga ke mati

(copy-pate.ekekeke..)

33 comments:

momentinlife said...

aku 1st lg! hahah

sesuatu yang lebih baik dari yang sedia ada?

owh kdng2 Insan tertarik dgn sesuatu yg bkn miliknya, wlupn apa yg dia sdah ada itu lbh baik..

momentinlife said...

lagu yg sesuai tuk entry nih..
"SOKO - I'll kill her"

[ske] [tdo] [siang] said...

"disconnecting people"

hak3

sumpah stylo ini bro

tapi jadi lah jika suami dan bukan kalau suami

kita membahagiakan anak orang, insya allah anak² kita juga nanti akan membahagiakan kita

~~Noli said...

curang?
ngeh ngeh!pandai2 la idup yer...

Jard The Great said...

oit.. ko kopi-pes dari mana wei? haha..

cetttt.... ko kawen jgn lupa jemput aku tau!! ahaha...

||alis|| said...

sendiri mau ingt laa..

pikir la sendiri...

fikir2kan dan selamat beramal..

sekian :)

aRaBeLLa said...

disconnecting people yg tak boleh blah tu..hahah

Dato Paduka Masri said...

aku dah lama pakai 2 fon kot...

eliza said...

wlupun fon aku ada 3 tp aku x curang tau..

TiNiE said...

simpang malaikat 44...

helena's said...

hehe tepuk dada tanye selera,,

aim-a said...

aku suggest ko berkawan ngan mamat ni...entry lebih kurang sama..hehehhe :P

by the way...jagelah pasangan anda baik²..hargailah pasangan anda seadanya :D

aim-a said...

link mamat ni --> http://13may.blogspot.com/

layan kepala :D

kurang pendengaran said...

manusia manusia...hehehe...nasib aku single lagi lum kawen heheheh...kene jaga2 neh

epalgreen said...

hahaha
takut nak kawen..
baik bujang je lagi bagus..
bagi nasik kangkang jela..
boleh?
hahahahah gile

;p

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

aku curang? dia curang? argrghhh.. takot!!!~~ lalala. encik kueh sudah tak busy ke?

patungcendana said...

kau curang ke tak?...

kalau curang tak jadi la nak bercanda di pantai teluk cempedak

minum air nyor..makan cempedak goreng...

hahaha

ifahruzzaman said...

sepertinya ada mempunyai pengalaman....

kuikuikui....

biasala manusia....

~Cinta Cukulet~ said...

hamboiii? encik kueh pulak nak jadik suami yg macam mana?huhu

Ungku Nor said...

no 6) ada password kat henpon

hehehe..memang sangat terserlah ada 'mende' yang nak disorok, kan?

Tijah said...

cam ada pengalaman jer? hahaha

John Iverson said...

Don worry bro... Niat ikhlas sambil berdoa, smua ni xkan terjadi... Sayangilah org yg sayang kita... ok? Lama x dgr crita? mana menghilang?

adibah said...

Kata P.Ramlee,

Mesti pandai membohong
mesti pandai temberang
tetapi jangan sampai
hai pecah tembelang

xuen adyla said...

fuh... take note take note

hahahah suami pon xda bf apatah lg

xda keje la aq..

abg kuih mana pg?

sakit apa lelama ni?

curiga habis

HEMY said...

uiii...hebatnya puisi mung kueh bakar..tak sangka..ehehehe

skang tkyah curang pn cerai berai..kawin cerai je skang ni

Adry said...

hahaha... henpon benda baik.. yang tak baik orang yang guna henpon tu... Janji Jangan Curang !! hahahhaa

Adry @ http://www.adrysabry.com

penjenayah.merah.jambu. said...

manusia curang.oh,im one of 'em,secara teorinya. *mcm ko ckp,pasword-silent-i call you back,tu semua ciri aku. :P

tapi secara praktikalnya,aku bukan curang.

hihi.kadang-kadang mata tak dapat tafsir apa yg kita buat,hatta akal pun tak dapat mentafsir rasionalnya.kan?

citahrudin said...

aku pun sokong ckp jard..

cetttt.... ko kawen jgn lupa jemput aku tau!! ahaha...

Honey Bee said...

signal yang bagus nie...thank u...

Monkey D Luffy said...

henspon aku jarang bunyi... camana tu?

risanur said...

mmg sakit sungguh rasenye bila dicurangi...hanya mereka yg penah berasa nye akan tau apa yg kuehbakar tulis ni ada kebenaran...

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

waaaaaaa...mayak information la..

manje said...

sangat betol entry ni