Followers

Monday, April 13, 2009

nape aku bizi

9pagi-6 ptg
aku jaga kedai di UKM. kolej pendeta zaba...sekarang dah nak abis semester...berduyun-duyunlah student print dan siapkan assigmen...80 % customer adalah perempuan...lelaki sejak dua menjak ni baru muncul print kerja..tu pun sehelai dua..ekekeke...owh lelaki patutlah perempuan menguasai...

6ptg-12malam
aku balik serdang dan tgk2 kedai kat serdang...juga bizi sebab yang sama...juga perempuan yg ramai dari lelaki...sebelah kedai printing, aku ada buka gerai tomyam..(baru 4 minggu)..jadi amik2 order..dan lap2 meja...customer makin ramai..tapi tak sedap sgt..boleh makanlah..harga pun taklah mahal..student area...budget zone...di sini mentaliti untung volume..bukan untung margin...

1 pagi
kemas gerai tomyam...meja dan kerusi di petak parking kena kemas balik...kalo barang habis kenalah pi pasar borong selangor...sana murah..murah berganda..jadi tak bleh beli dekat-dekat..kena beli di sanalah...tapi selalunya partner yng belikan...

2 atau 3 pagi...
masa untuk aku berblog...sebab musabab di ataslah aku tiada masa utuk menulis...membaca senang..menulis susah...sebab tu kapten luffy sangat aku kagumi...dia megastar blogger...idea dia bukan di kepala...idea dia sudah melekat di jari....aku harap dia dapat membuat novel satu masa nanti....kalo dia mahu dia pasti muncul suatu hari nt dengan novel bertajuk "sara"...

hari minggu..
sama jugak..kedai tidak tutup...beroperasi seperti biasa..sudah sepuluh tahun workaholic seperti ini....tidaklah menjadi kaya tapi sangatlah kaya pengalaman...sebab tu jard da great ajak aku gather...gather pukul 8..pukul 7 baru aku dapat kompem(walaupun dia dah tanya 2 hari sebelum tu)....minum2 dan makan2...dgn manusia2 baru...kadang2...terasa bagus...ia meluaskan network...dan merehatkan minda...

jadik itu sebab aku sukar untuk 'mereka cerita'...dan menyerang blog2 pengomen dan followers...kerana kesibukan dan keletihan....letih badan..otak tak letih masih okey..tapi kalo otak letih walau badan tak letih....letihlah nak memblog...

33 comments:

patungcendana said...

rajin nya kau...ok...boleh kawin...hehehe

momentinlife said...

aku 1st lg?? aiseh! mcm gile kuasa lk aku nih..=p

hmm entry ko ok ape, kapten cerita ala2 novel, ayat pjg2.. ko ala2 rumusan.. ayat padat.. huhu

momentinlife said...

owh tidak! aku kalah kali ni.. muehehe

tEddY bLuEbeRRy gUrL said...

huisH..
mesti dah kaye sbnarnye kueh bakar ni..
hehee
kuat kerje xpe,
jgn jtuh saket dh ar ea..
huhu

kakpah said...

salam. memang satu hari yang bizi nampak nya. Begitukah hari2? Hmmm...memang tak leh nak lawan.

paiseh said...

gire rajin lu skang brader.. kalu Loh Mang tengok, gua kompom dia kasi peluk kuat2. hahahahahahahaa...!!

aim-a said...

wah...selamat bkeje...gigih sungguh..kagum kagum :D

[ske] [tdo] [siang] said...

jangan risau

serangan anda boleh ditunggu

bak kate omputih

"take your time"

=]

Dato Paduka Masri said...

ko agak2 bile ko nak kawin ni....???

kakpiah said...

dalam letih2 ko pon..
panjang gak entri nih..
hehehe..
syabas bete syabas!!

Adry said...

busynyaaaaaa


Adry @ http://www.adrysabry.com

HEMY said...

IKLAN:

DAPATKAN JEJAKA GANU YG HOT CUMEY PEMALU...BISNESMAN BERJAYA!!! MASIH SINGLE..

FRANCAIS KEDAI PRINTING UTK ISTERI PERTAMA..YEAHHH!!!

~Cinta Cukulet~ said...

banyaknya bisness...banyak duit la nih..ahakk

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

first time aku jmpa org yg bukak kedai tomyam tapimngaku dgn jujurnya yg tomyam tak sedap. hahaha. bagus. jujur. cekap. amanah.

mana kau tahu aku tutup mata, tutup telinga? aku tak la! aku hanya menyorok kat bwh kerusi. tak tutup pun. :-P

xuen adyla said...

wow! amazing... kedai printing ek?

nak keje situ boleh x abg kueh?

aRaBeLLa said...

juga tandanye pompuan lagi ramai dari laki...huhu

hahahah..komen hemy ni wat aku tergelak sensowang depan pc nieh..

||alis|| said...

kasihan.. curi laa rehat itu sedikit ya..tapi biar kerja macam orang cina, bagus.

"org cina tido pon bikin duit, tau."

"dia buat apa tido tapi dapat duit?"

"rendam sotong kering satu malam, esok dah jadi sotong kembang, mahal lagi plak tuh dari sotong kering..."

"aa... yer la.. hehee..."

||alis|| said...

uiks, kebetulan, saya sedang makan tomyam buatan sendiri (main campak2 jer bahan dia)

ilazz said...

wah! wah! rajinnyer ko. untung sape dpt kawen dgn ko sok..

helena's said...

macam karangan pulak bile bace,kekeke
kueh bakar tak jual?

John Iverson said...

Banyak perempuan bnyk la calon bro... xkan x melekat sorang kot... hehe.... bro sangat rajin la... kagum2... jaga kesihatan diri k...

A a D i I ? said...

uii...rajinnyer ko.
meh jadik boipren aku!

haha! aku tipu!

lalala~

~~Noli said...

rajinnyeeee..bizi tol..bagus2..teruskn kebizian ittuu..hehe

Syed said...

Walau cuma 3 perkataan yg bro tinggalkan di comments column saya, sgt lah saya hargai especially now knowing betapa sibuknya bro nih :)
Thank you... dan selamat maju dan terus jaya...

adibah said...

busy itu money.. setuju?

patungcendana said...

re: I love you 200%...

erk...200% je?...hahahahaha...jom la kita balik trengganu...

Rantong said...

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

Monkey D Luffy said...

aku jeles... aku pun nak ada bisnes sendirik


uwaaaaaa

Jard The Great said...

sibuk.. sibuk.. org cina pandai enjoy gak.. huhu..

hannan said...
This comment has been removed by the author.
hannan said...

hye ace!!wow i noticed that u really have passion to pour ur heart out in the blog!
look, i wanna suggest you sumting..
have you heard of YOUTHSAYS??
well, it's a community service that will reward you for your say!
for example, u answer their survey and u'll earn money for that!!
believe me or not??u can try it by yourself but first u have to be the member!
so, if u are interested, visit my blog http://hannan1989.blogspot.com/ and click the blue advertisement on right!
p/s- remember, u have to register in order to earn money.
nah, dun worry because it is as easy as ABC!!

Masy said...

pasni kene make sure ajak aku lg. hehe.

acece said...

salam bang kueh, pendapat wa kalau nak cari duit parttime ubuh la nuffnang..nt wa click slalu..