Followers

Monday, January 5, 2009

hindustan

dulu masa kecik-kecik aku dah terpaksa layan hindustan...masa aku sekolah rendah...bila time 'tv pendidikan' cikgu aku (sudah lupa cikgu mana)....dia tak pasang tv pendidikan kat bilik tv...dia kuarkan tape vhs...citer hindustan...

lakonan amitach bachan...yg makan sireh tu...hahaha...dan setiap kali 'tv pendidikan' memang tape yang samalah yang dia pasang....cikgu oh cikgu...

bila da besar...sekolah menengah...duduk hostel 5 tahun...dan bila da form 5...'raja segala raja'..selalu tgk lakonan mitun chakerabuti....muka sebijik macam salem...adoi...masuk je bilik tv terus boleh potong..duk terbaring kat depan tv...junior kasik ruang...dan kasik peha lagik buat bantal....hahaha...itulah tiket wayang yg gold tiket....lagikpun perut dah kenyang lepas makan nasik ayam kat dewan makan, lepas pi solat jumaat...(jauh woo berjalan pi masjid dan nasik ayam adalah menu best teratas hostel sekolahku)...

lepas sekolah tak layan lgik hindustan....kecuali ada 1 hari housemate aku yang muka ganas gile...layan lagu2 keras..lagu2 punk...nikname pun pang...bawak 1 cd...'dilwale le jayenge'...
mula2 aku pun kutuk..he he he....tapi macam mana terlekat 10 menet pertama terus terlekat 3 jam tanpa baju dan berkain pelikat...wah sungguh romantik...dialog dan skrip unexpected....
kajol-srk memang ditakdirkan serasi tapi tidak bersama....(kadang mata nampak serasi hati tak serasi...kadang nampak tak serasi tapi sejiwe)



dilwale le jayenge (the Brave-hearted will take the Bride) masuk wayang tahun 1995...meletup seluruh dunia...dan masih lagi di tayangkan setiap hari di teater mumbai...lagu pun best...komposer 'mozart' india jatin lalit..

...Earning over Rs 580 million in India and Rs 175 million overseas, the film became the biggest Bollywood hit of the year,[1] as well as one of the biggest Bollywood hits of all time.[2] The movie remains the longest running film in the history of Indian cinema. As of April 2007, the film had set a record by completing 600 weeks of continuous play in Mumbai theatres.It was also listed among the only two Hindi Films in 1001 Movies You Must See Before You Die.

kalah titanic wooo...

tgk air muka heroin...muka umpama hati.

baju puteh.dalam hujan.menari = KOMPEM hindustan

sekarang dah kurang tgk hindi..citer pun bukan best sgt...tepu otak kalo tgk tb 3 jam direct...itulah penangan dilwale...seme housemate aku yang punk, yg macho, ganas, layan hidustan...seme pun tidak sengaja pada mulanya...bagi aku ni the best love movie yang penah aku tgk....

5 comments:

BudAk hijAu said...

alah...korang nk tngk heroin jew sbnrnyer kn,kn,kn..?hehehehe..

kueh bakar said...

memang niat tgk heroin..hahahaha...tapi plot citer, skrip..hero(kalo muka ajay devgan aku tak lalu nak tgk)...dan jgn lawak sampingan yg terlalu2 bodo...x buleh terima aku...habiskan masa je.

amirkhan-manisha
amirkhan-juwichawla

pun okey..

Monkey D Luffy said...

aku pun layan gak dulu tapi citer cam tu jer boring lah kan

hidayah said...

cite ni mmg best!!! bnyk kali dhaku tgk ngn kuch2 hota hai, tpi hindustan skrg mmg xley blah....sume tunjuk kopek je bnyk..dh merapu..hahahaha

kueh bakar said...

kapten monkey d luffy...macam budak getah je ko ni...he he he..

memang boring...jalan citer boleh baca...hero plak macam superman...
kui kui kui

dayah..
kopek?
kopek kelapa ke
kruk..krukk..krukk(garu kepala)