Followers

Tuesday, January 20, 2009

angka 31





umur sudah menginjak angka 31 untuk aku pada tahun ni. terasa seperti mahu mengawini janda.WOHA!!!.terasa seperti calon2 sudah semakin pupus. Yang dilihat berkenan di hati, sejuk di mata biasanya sudah milik orang..bini orang.tunang orang mahupun girlfren orang..

lagipun kawin MJ ni tidak perlu menunjuk2.. tidak perlu majlis gah.majlis besar2...sekadar sedikit kenduri doa selamat dan yg penting akad...sama ada aku dibandingkan dengan lakinya yang terdahulu pedulik la...

angka 31 membuatkan aku tidak selesa... rasa badan semakin penat..kalo main futsal dah tak macam dulu...penatnya lambat recover...perut sudah menunjukkan tanda mahu buncit...mahu boroi...oh tidak! aku sayangkan perut aku yang berketul2...huhuhu...(hari ini aku setat buat seat-up).lenguhnya.terasa mau give up...oh buncit jangan datang. oh boroi jangan datang...

angka 31 membuatkan aku malas mahu mengorat...mengenali...bersms...bergayut kat hp...

"sayang dah makan ke?"
"makan ape?"

"dah mandi ke?"
"patutlah saya bau busuk je..ada org tak mandi"

"dah ngantuk?"
"tido mimpi saya ye"

serius..aku cukup penat untuk melalui semua ini di kala angka 31..hubungan tanpa penghujung...stim kering...teman tapi mesra..bekerja sepanjang masa pun bukan hidup seribu tahun...semakin mengejar duit semakin duit itu lari...oh bini dimanakah dikau? dapat janda seperti Que kah? Seperti Zakuan? Jee? Abby? oohh jangan seperti rosnah mat aris!!!

21 comments:

DiahRothman said...

Wah, sedih nya KakDiah(KD)dengar rintihan KBakar. KD ingat orang bujang x de problem. Ialah sunyi tapi kan banyak jalan keluar. Klau nak KD rekemenkan bolih aje. Nak yang cam ne, putih kuning, hitam manis, tinggi lampai, pandai masak, tapi paling best, yang pandai menjahit lah....ha ha ha. Orang Utara cun2 tau.. lawak je...!

Snowwhite Zone said...

aduhhh sedih btl baca entri ni...

Muhammad Azli Shukri said...

jangan sedih sangat belum masuk 32..salam singgah.

Monkey D Luffy said...

cinta selepas kahwin ler...

masa ni dah jumpa terus pinang... tak perlu tunggu2 dah... hehehe

p/s: budget kena prepare siap2

kueh bakar said...

kak KD (krisdayanti..hehehe)..
nak rekemen? bape cengceramnya ni?

zonsaljiputeh
sedih ker?
hidup mesti terus!!!

MASukri..
yup..belum masuk 33
(ayat utk tahun depan..)
ahaks

kapten..
memang itu yang aku cari
cinta selepas kawin
macam citer fullhouse tu..
im not single ke
ehemm ehemmm
lisa surihani tu capt!

pArAsiT_dUniA said...

apa ada pada number..
klu sndiri x dpt cari..
soh parents cari.
hehehe...
tapi ada parents xnak tolong carik.
coz masing2 dlu ske sama ske jgak..
xnak menyesal klu slh pilih pasangan anak.
bukan kita x baik..
tapi mungkin yg terbaik sedang menunggu kita..
ngeeeeeeeeee

BudAk hijAu said...

dh tahap wajib kawen neh...

azizah mahzan ok..?hehehhehe..

kueh bakar said...

parasit dunia...
apa ada pada nombor
apa ada pada nama
itu yang org cakap
tapi kadang aku pikir
memang ada makna pada nombor
ada makna pada nama...

dak ijau
wajib kawen?
ha ha ha
azizah mahzan?
tgk spa Q...
simpang malaikat 44...
hes hes hes

ifahruzzaman said...

waduh...dh kira parah nie.
sampai tahap stim kering dh ni...
hahahhaaaa....jgn membazir!
kesian pada mereka semua.....
weeeeeeeeeeeee.....

kueh bakar said...

ifaruzaman...

setiap lelaki ada 'zaman stim kering'nya sendiri...
aku rasa laa...

SHARIFAH ASIAH said...

kueh bakar, awak ni kan dah berada di zon selesa. Jangan banyak berfikir, nanti terlajak lagi teruk. Kalau dah MJ pilihan hati terus kan. MJ banyak pengalaman dan tak yah ajar banyak-banyak. Tau tak, MJ kalau kawin orang bujang MJ tu boleh jadi bomoh kayap. Sumpah tak tipu. Kalau nak tahu lebih lanjut, tunggulah..

kueh bakar said...

cikgu lama..

bomoh kayap?
nak...nak..nak tau lebih lanjuttt

Izyan Nadirah said...

bang..31 muda lagi. chill! =P
nway saye setuju la..susah cari calon skrg..makin pupus..

kueh bakar said...

izyan..
dari logik dan no..
memang 31 masih muda...

tapi bila tgk kawan2 punye anak
sudah masuk tadika...
aku terkedu...
blank seminit...
WOHA!!!

apa umurku 40 baru anak masuk tadika?
WOHA!! WOHAA!!

SHARIFAH ASIAH said...

masa umur 31 anak cikgu dah tiga. Now mak steady lagi anak-anak dah sebaya dan jadi kawan. 2 orang IPT, 1 orang dah kerja 2 sekolah menengah. Tinggal 1 orang penglipurlara..Jangan tunggu lama.. tangkap je. Cikgu tak minat ke..

kueh bakar said...

cikgu lama

saya bukan mencari cikgu untuk dijadikan isteri

TAPI

jika isteri yang saya cari itu seorang cikgu ia sgt bagus.

ehem.ehem. cikgu nak jadi macthmaker jugak ker?

i n - c h a n said...

oh, kamu sudah 31?

gaya kamu seperti 20-an

hehe.

age is just a number. kalau Tuhan kata jodoh kamu bulan depan, sapa tahu kan. lambat ke cepat, as long as bakal isteri kamu tu memang menepati citarasa kamu , betul?

biar lambat asalkan selamat.hihi

kueh bakar said...

in chan..
memang aku nampak macam 25...hahaha.
lagik pun berada disekeliling student ni...memang jadikkan awet muda...

lama dulu...customer kata
"adik, akak nak print.."

tak berapa lama dulu...customer kata
"abg, adik nak print...

suatu hari nanti..
yg den tak sanggup nak degr
"pakcikk...saya nak print..."

^eazy^ said...

31?? xpe, still young.. laki kawen lambat xpe..

kueh bakar said...

31 telah melepasi umur emas seorg lelaki...

merah hijau said...

sabarlah.. jodoh itu akan pasti datang jua... tidak di sini mungkin di akhirat sana... bukan tak boleh merintih, tapi ape lah gunanya keluh kesah jika ia tidak mendatangkan ape2 buat diri kita kan.. saya doakan anda berjumpa dgn org yg tulus ikhlas dan melempiaskan kesemua kasih sayangnya kepada anda kelak.. insyALLAH, doa lah byk2...