Followers

Tuesday, March 13, 2012

GMPlaza




GMPlaza KL adalah tempat memborong barang yang famous. hampir semua barang yang kita jumpa di pasar malam atau uptown adalah diborong di sini. Ada barang berkualiti, ada barang cap ayam, biasalah. and yes, hampir semua made in china. ahaks.


ia ada 8 tingkat dan mempunyai parking kereta berlif.


jika anda berkeluarga besar sangat bagus untuk shopping di sini. kemurahannya luar jangka! jika tidak berkeluarga besar ajaklah jiran tetangga shopping skali. hahaha! sebab kena beli banyak baru dapat murah. Dalam 3 unit, sedozen atau setengah dozen dapatlah harga borong.


dalam survey2, ternampak ada kedai yang ada kalimah Allah dan Muhammad S.A.W. Wow! Di sini sewanya mencecah 5-8 ribu selot. jadi terbit kekaguman dengan kejayaan Melayu di situ.


dan bila ditanya dengan staff di situ.


'kedai melayu ke ni?'


'tak. indonesia, kalau islam, indon dan pakistan je ada kat dalam GMP ni. Yang lain semua Cina.Saya kerja jer. Boss saya pergi China order barang. kerja dengan indon ni senang, boleh solat'. ter'glup' aku.


citernya lagi, boss dia ada beli kedai harga berjuta kat KL ni. Dah ada bangunan sendiri. Dulu boss pun jual-jual barang kat pasar malam. Wow!

terlihat juga ada tanter-tanter indon jual kueh dengan menolak troli naik dari satu tingkat ke satu tingkat..



tak pelik, jika kau datang sini terus kau rasa nak meniaga. jenis barang-barang terlalu banyak.boleh rambang mata.bagus untuk permulaan kecil-kecilan atau suka-suka.


kuala lumpur - kota yang serba mungkin bagi yang gigih.



ni citer bergambar penyu biru. klik sini



ps- semoga melayu/bumiputra lebih pantas dalam perniagaan. kita ketinggalan agak jauh.

ps2-gambar di atas adalah gm klang yang akan dibuka oktober 2012. terlihat seperti plaza di guangzhou.

ps3- kenanga mall wholesales city, KL juga berkonsepkan borong. dan mempunyai satu restoran tingkat tinggi yang open air. sangat cantik view dia. terutama malam, ohsem!

7 comments:

kyo_9 said...

aiseh..
kena datang ramai2 ke??
cambest, nak tunggu dia bukak yg kt Klang nyer la.. dekat sket :P

Chuu Muqhlis said...

bile nk start bisness kueh? bisness kueh bakar ok kot :P

ku-cit said...

menarik ni....kang pegi sana rambang mata plak...smua benda nk beli hah...

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

klu beli borong mmg murah.. bagus nie kalau nak buat stok ;)

TuN TeJa said...

mmg murah mmber² dh g tapi aku malas nk mengabihkn duit nk memborong² nih, nk tggu ngko buka kedai kt sini jer lh..

Mr PenyuBiru said...

patut aa aku asyik batuk jer.haha..

bukan ke GM Klang dah lama bukak?

kueh bakar said...

kyo..poket tebal datang sorang pun buleh.ahaks.

chu
memang ok tapi aku tak reti buat.reti makan je.

kucit
apalah namanya pompuan kalo tak rambang mata.haha

tpppc
macam makanan jek nak buat stok musim sejuk.keh keh

teja
tak tau bila kembali on track..

penyu
gm klang skrang dah ada tapi yang ground floor punya..yg gambar tu dalam pembikinan..