Followers

Wednesday, August 3, 2011

keputusan contest

salam ramadhan.
buat kontest senang.rupe-rupenya nak pilih pemenang bukan senang.okeh la. keputusannya ialah : jeng!jeng!jeng!


1.tukang cuci cute

"cinta tidak boleh dipaksa..memang waktu itu aku pernah cuba untuk sayang dia, tapi aku tak mampu tipu hati aku.Aku cuba dan cuba untuk terima dia dalam hidup aku, tapi sayangnya memang tak boleh"

"walaupun kena reject, dia masih datang raya. Agaknya dia tahu, kalau datang beraya takkan kena halau lak"

"mungkin kerana aku dah terlalu lama bercinta dengan B, mungkin aku lupa bagaimana rasanya berkawan dengan lelaki lain"

"andai Allah sudah takdirkan begitu laluan hidupnya...
walau bagaimanapun kita cuba lari dari ketetapan..
pastinya laluan itu juga yang kita tempuhi.."

ulasan:
bertemu 'jodoh' ketika di tingkatan 1.
mengambil masa 10 tahun sebelum diijab kabul.
kini, telah 10 tahun kawin.

ending citer ni macam nora elena(perasaan tu.rasa nak lagi!ehehe aku pun tak tgk nora elena.dgr org cakaplah). menjejaki seorang yang kita suka selama 10 tahun bukan suatu yang senang.dan secara peribadi aku rasa kita perlu merasai 'manis dan pahit' dalam perhubungan dengan orang lain, sebelum dengan orang yang kita kawin, sebab pengalaman itu pedoman..


2.poyaty

"my love for you is a journey
starting at forever
ending at never"

"from the moment i knew, he is the one am looking for" (umur 13 tahun!)

"cinta, sebenarnya yang buat kita tak keruan"

"he do comeback, after i accept someone to be my so call boyfriend"

"kambing, ko magut rumput ke?"

"friend will always be remain as friend"


3.jiwa hijau & farhana

"memang payah kalau nak ubah orang, sampai kadang-kadang membahayakan diri sendiri"
"lelaki ni memang jenis sepesen kot, sikit-sikit nak couple"

"perasaan ini akan kekal sampai mati" fuyoh!

4.kapten

"jika ada cinta, kita tidak perlu memberi sebab kerana kekasih hati akan faham sendiri. tapi pabila cinta sudah tiada, berilah seribu satu sebab, ia tetap tidak berguna"

"saya berjumpa jodoh saya, pada orang yang serasi dengan diri saya"


***********************************************************************************

kepada yang tidak menang.sangat terima kasih sebab join. kalau buat kontest jgn lupa jemput aku..nampaknya buku masih dalam mimpi..tak mungkin direalisasikan buat masa ni. to be continue di masa depan..

ps-pijot dan mimi aku tak dapat acces ke blog korang hari ni..huhu. letih tunggu 1 ramadhan..tak boleh buat entry sebab aku gagal buat stickypost..para pemenang sila email aku no tepon. nanti aku top upkan. kapten jgn bagi no tepon. bagi alamat sudaa.

15 comments:

M.D said...

maaflah weh, aku lupa yang aku ada join kontest. HAHAHA! aku dah tukar URL blog.
mimimarbeles.blogspot.com
tahniah pemenang. :)

||alis|| said...

best2 n3 yg menang :D

tahniah2 kepada semua, terutama, atok! :)

mashi said...

kak TCC menang...
dah buleh agak...
tenkiu kueh bakar

:)

Gadis said...

tahniah pada yang menang...^_^

Hidayati Farhan said...

hehe, no2? tak sangka. igt x layak pon menang. TQ kueh bakar :) will emel u asap

Kapten Atok said...

semangat aku share kat fb. haha

TuN TeJa said...

Tahniah!!! pada yg menang..

Hanis Azla said...

susah juga nak pilih klu semuanya best2 kan.. Tahniah utk pemenang.. bertambah kredit HP u all..

kueh bakar said...

hanis azla seorang novelis tuan2 dan puan-puan..

sila beli novel pertama beliau.sudah berada di pasaran!

Tukang cuci cute said...

Salam kueh bakar..

Alhamdullilah terkejut dapat tau akak menang kontes nie.. itu pun dak mashi nie bagi tau..

Terima kasih sekali lagi.. tapi sayangnya sebab akak kek obersea maka hadiah topup tuh akak sedekahkan jelah.. boleh upgrade jelah pemenang no2 tuh dapek hadiah no 1 dan seterusnya.. kira lelain semua dapeklah upgrade..

However thanks again.. tulisan itu buat kenangan dan pedoman.. andai ia dapat dijadikan ikhtibar Alhamdullilah.. bg yg sudi membaca terima kasih.. cinta itu indah.. tapi cinta pada Allah itu lebih indah lagi ;)

kyo_9 said...

waaa..
teringin nk jumpa "jodoh" sendiri gak.. thanks bro sebab sum up dlm entri nih..

Chuu Muqhlis said...

tahniah semuaaaa~

x sempat joinn :P

senyumSOYA said...

suka ayat kapten atok!!! yeay..^^!

AnNa FaRHaNa said...

alhamdulillah...tq kueh bakar..xsgka jugak leh menang...hehe..sy dah email awak no fon..alhmdulillah rezeki..kbetulan topup nk luput dah tarikh..xyah beli..ngahahhaha...

Kapten Atok said...

alamat aku:

ROZALI
A2-09 Fresia Apartment
Jalan Maju 2/1
Taman Lembah Maju
56100 Ampang
Kuala Lumpur


TQ2