Followers

Thursday, August 11, 2011

futsal dan lux

selepas terawih semalam main futsal. biasanya main defender..futsal jika defender adalah merangkap seorang midfielder-perancang-arkitek. yakni mematahkan serangan.merampas position dan mengumpan bola cantek kepada striker atau forward di depan..bola cantek akan menghasilkan kebarangkalian 50-50 untuk gol.

tapi semalam main keeper.futsal keeper tidak seboring bola padang-yakni jarang-jarang dapat bola.futsal, keeper kerap dapat bola.yelah courtnya kecik, playernya sikit. dan gerunnya pemain lawan rembat bola berdesup-desup.macam aku ni punching bag pula.shitte!

satu keadaan. satu - lawan - satu.aku menerpa keluar dari posisi. bek terlepas penyerang lawan..lawan merembat padu! bubb! bola rempatan terkena telor. sesak nafas 20 saat. shitte!

satu keadaan lain. kelam kabut depan pintu gol..tetiba lawan rembat lagi. bubbb! kena telor lagik! arghhh! terguling sesaat.shitte! shitte!

malang betol nasib jadi keeper malam ni..rasa nak tobat takmo jadik keeper.

balik.
lux-dian sastro.
test.
masih function!
senyum gumbira.
ha ha ha.
tergelak sakan ekceli.


9 comments:

mashi said...

hahaha..jangan selalu..mandul karang

:P

Chuu Muqhlis said...

huh!
bahaya tuh..
nway x pena pon main futsal., cm nak try :D

TuN TeJa said...

Hahhahahahaaaaa....test..test...jgn selalu membazir nnti...hihihi..

kyo_9 said...

lux-dian sastro?
hahaahaa..
balik ni nk test gak la..
lol

vidadarisakura said...

bengong. haha

AnNa FaRHaNa said...

kesian kamu kueh bakor..hahaha...err,jap,header gmbar adik tu sapa?anak kamu ke?seiras sepupu saya...hehehe...

wos said...

istilah apa nih?
apasal aku tak tau?
tapi bila baca komen2 nih dah rasa nak paham dah..
hahahaha!

anna farhana,
anak akak dik.
tp sumpah akak takde skandal dgn kueh bakar!

kueh bakar said...

mashi.chuu.teja.kyo.vidak.

aku tak paham apa korang cakap.heh!

anna.
ye itu anak kakwos.aku cilok gambar tu masa blog lama kakwos.

ekceli aku terpana 'saya sayang mak saya'.i like that t-shirt so much.zaman aku kecik baju seperti itu tiada.kalo ada aku pun mahu pakai.and anak kakwos ada muka komersil tanpa royalti.

kakwos
dah buat sumpah laknat.
so aku tak payah buat.
ahaks.

Tukang cuci cute said...

masih function??bagus2 janji masih ada nafsu ahaks..