Followers

Friday, June 3, 2011

yusniza yusof






yus
aku diberitakan kau sakit..aku speechless.aku tak tahu nak cakap apa. sebolehnya aku mahu melawat. tapi keadaan aku belum mengizinkan. nanti, suatu waktu terdekat mungkin.

yus
5 tahun masa di SMSD. tak banyak kenangan yang aku ingat sebab kita lain-lain kelas..ko pandai dari aku.lain blok rumah sukan.aku rumah biru-tun telanai.kau rumah kuning-megat panji alam.. tapi aku ingat betol masa kau mengamuk campak kerusi masa dalam kelas aku. terkejut aku. mungkin kau mengamuk sebab dia. dalam amukan kau, aku tahu, kau seorang yang penuh kasih sayang..

yus
aku juga ingat baju kuning kau menjadi rebutan.'budak setan' mana yang telah masuk aspuri dan amik baju kau..aku juga ingat geng2 pegi umah kau kat ttdi dan makan nasik ayam..

yus
masa-masa sakit adalah masa-masa yang sangat sukar.aku tahu. aku pernah menjaga ayah aku kat hospital.aku juga pernah pergi kempen 'relief for life'. aku faham. 'berat memandang, berat lagi memikul'.

yus
aku harap kau kuat semangat. Jangan putus asa. Berdoa kepadaNya.aku akan berdoa..kawan-kawan lain juga begitu.Semoga kau akan kembali sehat.semoga ayah aku kembali sehat.amin.

ps-ayahanda tersayang.anakanda akan balik sebelum puasa.jaga makan minum. makan obat!

7 comments:

sharamli said...

insyaAllah

vidadarisakura said...

semoga yus ngan bapak ko sihat sejahtera.;)

アヌム ちゃん said...

get well soon too..

my kiddies world said...

UB..

Alhamdulillah, ari tu aku pegi our school reunion kt PICC tu...managed to collect RM 2612.00 - alhamdulillah. murah rezeki yus. tengari ni aku nk g visit yus kt ampang hosp.. 11hb ni yus nk g umrah. moga Allah permudahkan urusan Yus...AMIN

edaleeja said...

semoga ayah cpt sembuh...

hehehe yus si bentara yusof..umah hijau la pren :)

kueh bakar said...

err...bentara yusof ker?

sudah tua...

Telekung Najwa said...

Thanks Ubi atas entry khas utk aku..

Doakan Allah mudahkan utk aku & keluargaku..

Doakan Allah bg penawar kpd penyakit "C" yg menimpa umat nabi Muhammad SAW

Doakan tiada lagi saudara mara kita, kwn2 kita dan jiran2 kita ditimpa "C" ini

Dan akhir skali doakan supaya Allah gantikan musibah ini dgn sesuatu yg lebih baik utk kami sekeluarga