Followers

Friday, June 3, 2011

kisah mia dan dolah


dolah ada seorang kawan nama mia sara. kawan sejak kecil. kawan sepermainan. main teng-teng.main bola selipar.main ceper (tudung air botol fanta).main kawin-kawin.

dolah : weh minah, apsal aku tak kawin dengan kau? apsal aku jadik pengapit jer?
mia : kau tak ensem..ha ha ha.bodoh! nama aku bukan minah!

dolah ketuk kepala mia.

mia : sakit laa ngok!
johan : woi2..jangan pukul bini aku woi.

masa terus berjalan...
dolah dan mia sama sekolah. tak sama kelas.masa pulang...

mia : dol, kau bagitahu mak aku, aku gi library..study.
dollah : oi minah..kau nak gi dating dengan zack kan? kau ingat aku tak tahu ker?
mia : ala dol..tolong lah.ko kan jiran aku..

mia amik jalan kiri..menuju ke arah kapcai zack. dolah tgk dan terus melangkah.

dolah : aku suka kau la mia. (dalam hati)


masa terus berjalan
dolah dan mia sudah kerja. kerja di kuala lumpur..suatu hari. jam 4 pagi. henfon dolah ringing.mia tepon dolah. dia dalam bas ekpress dari kampung.Balik kg dengan bas lagi baik - jimat dan kurang penat.

mia : dol, ambil aku kat pudu boleh? azrai tak boleh ambil aku la.woii dol, ko dengar tak?bangun la wei!

dolah : hah? kul bape ni minah? naik teksi laa.
mia : ko tak baca metro ke? banyak kes la dol. pagi sangat ni. aku tak berani naik teksi.tolong lah dol.
dolah : ko katne dah?
mia : tak tau tapi drebar cakap lagi 30 minit sampai la.
dolah: ok. tunggu la.
mia : terima kasih dol.

masa terus berjalan
masa ni mia telah putus dengan azrai. dolah sudah nekad. dia mahu cakap.telah lama dia minat dengan mia.sejak kecil mungkin. ye! dia yakin dia suka dengan mia.

walaupun ada orang kata 'lelaki menggunakan persahabatan untuk memulakan hubungan dan perempuan menggunakan persahabatan untuk memutuskan hubungan'.dia tidak kira.dia nekad kali ni.

dolah : mia, kau jangan gelak.aku nak cakap sesuatu ni.
mia : apa? cakap ler.fuh! sangat lama ko tak panggil aku mia..
dolah : aku suka kau la. suka lebih sebagai kawan...nak jadi bf kau kejap..then nak kawin dengan kau.
mia : hahahahahahaha!
dolah : serius..aku serius la.

mia terdiam tengok dolah serius. memang muka dolah serius..

mia : betul kau serius?
dolah : yelah. sebenarnya dah lama aku suka kau. sejak jadi pengapit lagi.hahaha.takpe.kau fikir dulu lah. nanti kau bagitahu aku ek?
mia : mmm...okey..

esoknya.trit!trit!sms masuk. dolah tgk henpon..

'dolah..im sorry. kau terlalu baik untuk aku'

'tq untuk semua-semua..kau ada dalam hati'


sejak itu.dolah dan mia tidak lagi bertemu..


ps- life is too short to like someone secretly.go ahead. tell.

3 comments:

sharamli said...

simpan dalam hati lebih baik. Kadang-kadang la. Walaup0n sakit..emm

Aimi dan Pakcik Hashim said...

hmm
kasian dollah
apa ler kurangnya dia tu
aku lak emo

risanur said...

kesiannye kat dollah...dah berterus terang pun susah gak ye...nak kena cari idea lain utk berterus terang...