Followers

Thursday, April 28, 2011

aku janji tunggu mu selamanya...

" aku janji tunggumu selamanya.."

begitulah ucapan sabariah pada ameng spring. Berjanji menunggu ameng di balik tirai besi selama 8 tahun. aku dapat rasa mana-mana orang pun akan berjanji ayat yang sama. Sama ada janji itu ditepati atau tidak itu perkara lain pada waktu yang lain..

8 tahun bukan masa yang singkat. menunggu itu juga bukan suatu yang mudah.akan banyak benda-benda susah. Hanya Dia yang tahu. Dan masa semestinya akan bagitahu..

janji walaupun nampak berat dan sukar nak ditunaikan, pada satu-satu masa memang amat diperlukan..ia sebuah harapan, ia sebuah semangat, adakalanya.

kalau dalam movie kita ditontonkan...si awek nak mati...

"saya takut..saya rasa masa saya telah tiba..."

"jangan takut...aku janji ko akan selamat"

si laki dah tau.perempuan itu pun dah tahu...tapi still berjanji.

15 comments:

rosdiana said...

betul.
janji sekadar untuk melegakan rasa.
rasa sedih, rasa gembira, rasa marah, rasa nak menipu.
kan?

TuN TeJa said...

Takder maknernya nk tunggu ameng tu,kuar nnti sama gak lah aku rasa...penagih yg tegar sejak dr zaman kecik lagi...trbaek dr ladang kg apal...huhuhuuuuuu...

Rozami said...

aku paling takut nak janji sama org

sharamli said...

janji..tapi tak pernah nak tunaikan..
menyakitkan hati..ermm

kueh bakar said...

kakwos
janji = rasa nak menipu..ahaks

teja
x baik tau..people can change kan..lgik pun manusia ada buat salah...bg dia peluang kedua..

keprozami
ye..btol..

sharamli..
belum tertunai takpe..jgn mungkir..hehe

onino said...

Setelah sedekad ku berjanji dengannye. Mudah mudahan ia akan jadi realiti satu masa nanti.

adda said...
This comment has been removed by the author.
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
bisa saja gua ucapkan loh

TuN TeJa said...

sowy utk abam ameng...ya lah tak baek aku kan...hope dia akan berubah & terus berubah...amin...

Mr PenyuBiru said...

harap janjinya berjaya ditunaikan. janji dlm drama dok leh pakai, diorang main ntam je skrip bagi nampak drama.hehe

Cempaka R.Minta said...

hii
janji kan memberi harapan

Sharif Abdul Rahman said...

True

yott said...

x suka brjanji..

アヌム ちゃん~~ said...

Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
Sudi2 la baca my new entri @ frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

stu_comot said...

masa janji rase konfem je boleh tunaikan and boleh tunggu..tapi kalo tetibe org yg ditunggu kata xsuke kite, valid lagi ke janji tuh? plus, bile tetibe die dtg balik ungkit janji tuh, sape yg salah sebenarnya?