Followers

Monday, March 9, 2009

menjawap tag

aku mahu menjawap tag tentang sukan kegemaran aku..dari kocik sampai le sekarg...sape tag aku? aku mentagkan diri sendiri.wakakaka...mmmm...

1. Pemain bola yg paling dikagumi..
Ronaldo (brazil) - dia memang laju..boleh merembat kaki kiri dan kaki kanan. Padat dan tepat. Skills menggelecek sgt mengagumkan...Jarang buat2 jatuh kecuali pada zaman2 belakang karier..mungkin sudah semput...

T Gopinath Naidu - Dia pemain kuala lumpur..dia penyerang yg sagt bahaya...dia diletakkan tag RM 1 juta untuk sebarang pasukan yang mahu mendapatkan khidmatnye. tapi dia cedera dan bersara terus pada usia yg masih muda..

2.Gaya sepak yang paling sempurna.
David Bekem..tgk cara dia sepak bola. Free kick terutamanya. Itu postur menyepak yg paling sempurna...

3.Team Paling ensem.
ITALY..semua hensem. org rom memang hensem...patut lah rom itu kota fesyen...

4.Game paling diingati...
ac milan vs barcelona 1994 (final champion league)..masa ni aku form 4...susah mahu tgk bola pukul 4pagi masa duk hostel...nasib baik ada student kolej dari england(entah apa program pertukaran entah)..simon..jadik kami curik-curik tgk bola di biliknya yang punye TV!

trg vs perak..
1998 final piala mesia..(ni rekod attendance..120,000 penonton distadium bukit jalil)
2001 final piala mesia..TRG Menang! yeah! 50 tahun baru menang piala mesia...

5.Final idaman Piala Mesia...

kelantan vs johor
(he he he...2 negeri ni macam magnet...aku mahu tgk 2 negeri ni jumpa di final...)

Antara penyokong yg x penuh kalo masuk final...
-Penang.perlis.negeri sembilan.melaka.sabah dan sarawak (ni mungkin jauh).pahang.
Penyokong yg penuh kalo masuk final...
-selangor.trg.kedah.johor.kelantan.kl.perak.

6. Duo Import Paling best.
duo Johor..alistair edward dan abbas saad...duo ni gila. memang amazing...dilahirkan dan ditakdirkan hebat berpasangan...

7. jurulatih paling dikagumi
mourinho..sombong dan berkeyakinan tinggi...juge hensem dan tidak buncit..pep giardola juge..wenger dan alex...abdul rahman ibrahim...k rajagopal..

8.Seleberiti bola paling tak disukai...
Sarbegeth Sigh..cakap banyak tapi habuk pun tarak...Hasbullah Awang..suda tua dan selalu buat silap bila mengulas...hafiz hashim pun dikatanya pemain bola..adoi..Suka Abu Bakar Atan dan Shauki Kahar...

9.Jenama bola Paling di Sukai..
Nike - Just do it!

10. Keeper Paling Diingati..
Khairul Azman...pahang dan sabah player...
Schiemicheal- Man United.

11. referee paling Diingati...
mata besar dan botak licin...Pierluigi Colina..

12 comments:

John Iverson said...

Best gile komen bro pasal mourinho... hahaha

patungcendana said...

khairul azman tu duduk sebelah rumah my mom in law...kawan arwah husband aku...hehehe

momentinlife said...

uh! ko mmg terer bab igt2 org..
aku suka zidane!
*meleleh air liur tgk dia main! besh2!!~ =D

zeela lalala said...

aku sgt berasa tak blh blah dgn Colina. smpai skrg aku still ingt rupa die weh! tp die sgt bagus! aku suke. kalau dpt jupe face to face aku nak gilap kepale die ok!

helena's said...

uik banyak name yg cilhel tak kenal,huhuhu..

Izyan Nadirah said...

wah dah jadik biru. pegila tarok gambar kueh bakar kat header tu plak.hehe.
oh nway, kite tak boleh geng sbb aku tak suke italy, aku germany.
tapi bolehla kite geng kalu nk sokong terengganu. =P

Monkey D Luffy said...

ada kan GADGET FOLLOWER.. add jer pastu letak kat mana ko suka

~~Noli said...

yg len sy xske..tp bile bab ganu..i likeee..hihi

SHARIFAH ASIAH said...

cikgu buta bola. Yang tahu dulu minat Mokhtar Dahari dan nombor 10.. Dia pass away kena penyakit misteri. sesetengah kata sakit saraf....

kueh bakar said...

john..aku suka moron ho...hehehe..

patung..
dia sgt tinggi bukan?

moment..
zidan bukan aku suka...gojes gile..

zeela..
hahahaha..

helena..
rugi ko tak kenal gopinath naidu...
hensem macam bratt pitt..

dokter....
apsal ko suka german? sbb tinggi eh? german seme tinggi2 len macam...

kap..
tq..

noli..
nanti game trg boleh le gathering bloggers trg..ekekeke

cikgu..
misai mokhtar ensem tak?

momentinlife said...

gojes gile?
xsuke, xpe...

penjenayah.merah.jambu. said...

beckham itu ex asben aku.
muahahaha..
gile la,dulu aku gile bayang kat die.
siyes.
skang?
huh,dah tak eran..hehe :P