Followers

Tuesday, December 25, 2012

where are all the boys gone?


Tempat aku berniaga ni ada 2500 student. 2200 perempuan dan 300 lelaki. Huh? gile punya statistik. Masa akan datang memang perempuan akan memenuhi banyak kerja-kerja penting dalam kerajaan dan company besar-besar. Aku fikir bukan kat tempat aku berniaga jer seperti ini. Aku rasa semua IPT di seluruh malaysia...

Mr mama akan bertambah banyak!!!

dan mencari calon suami akan bertambah sukar. Praktik pepatah Sambil menyelam minum air, perempuan, kalau kau tak mencari jodoh di alam pendidikan tinggi, chances menjadi andalusia sangatlah tinggi.

mungkin kau fikir. belajar rajin-rajin. Nanti dah kerja boleh jumpa ramai lelaki. ramai calon..

hah! bingo!

Bila kau keluar dari univ atau kolej, bukan senang cari lelaki yang ideal. Ramai lelaki - tapi tak tahu sejarah, tak tahu latar belakang, perangai dan sebagainya...dan rutin kau hari-hari sama. pergi kerja-balik-tidor. Pergi kerja-balik-tidor.

dan tidak sedikit orang yang kau suka tu, berstatus suami orang.Tunang orang.Orang punya.

Ia pencarian yang sukar. Jadi menyelamlah sambil minum air. selamat menyelam!

 “Beautiful face. Beautiful body. Horrible attitude. It was the holy trinity of hot boys.” -ain hawau ni-

 "Women fall in love by what they hear. Men fall in love by what they see. That’s why women wear makeup and men lie" -neelofa-

"Girls’ problem: They love the ones that hurt them. Boys’ problem: They hurt the ones they love" -unknown-

"In every girl’s life, there’s is a boy she’ll never forget. In every boy’s life, there’s a girl he can never get" -unknown-

6 comments:

alien said...

mmg gile statistik tu!!

misz aisya said...

weyhhh apesal lps bce entry kau ni aku tetibe rase nak cari pakwe skunk??

tp mmg lectrr aku ade ckp, kne cari pasangan mse tgh study ni. nnti dah xde masa nak pk. tp, kalau xjumpe yg serasi, mcm mne? hoho

ade setahun agi sblum grad. huargggggg

Kniedaz said...

Ohooo...sangat setuju....better cari di alam study..esok dah kerja susah nak jumpa yang kita suka tapi single..

Kahwin muda/awal dengan syarat dengan ilmu di dada - Ustaz Don Daniyal kata

Mimi Dyana said...

so, skrg ni kena cari pakwe lah? hmm, hmmm... --"

kueh bakar said...

alien
memang giles

aisya
skunk? tak paham pakcik.

kniedaz
jumpa yang kita suka senang
yang kita suka dan single tu yang susah..haha

mimi
bukan cari..booking.haha

aN_Nur said...

'Single is simple, double is trouble' ni ayat masa study.