Followers

Saturday, December 15, 2012

istanbul aku datang


...'jika kau jatuh chenta dengan dua lelaki, pilih yang kedua. Sebab jika kau benar-benar jatuh chenta dengan yang pertama, kau tidak mungkin pernah jatuh chenta lagi"..

this movie bukan untuk orang macam aku dah. rasanya masa-masa cerita macam ni dah berlalu untuk aku. Ini citer budak-budak. Tapi aku tertarik jugak nak tengok sebab aku suka tengok lisa berlakon sejak im not single. Dan beto juga. Jarang tengok tv, ekceli dah lupa bila kali terakhir bila tengok tv.

Beto aku suka lakonan dia sebab tengok "jujur aku dayus' kat yotube. Memang ohsem. Hero bibir gelap macam mitun chakrabuti bukan senang nak cari. ha ha ha.

tomok - Aku tak suka dia ni.Sejak new boz shite lagi. Mamat leleh. ha ha ha. Lakonan macam kayu. Intonasi dan picthing senada dalam lontar dialog. Tak paham aku nape lisa boleh ada bf macam ni. ha ha ha.

tomok makan nasik dengan 2 jari. wtf? 

minit 5 ++ -

'yelah sebab tu la i tak nak you datang kat siniiii...'
 'you tau kan i sebooook"
'kursus medic tu bukannya senaaang' pegrh. annoying!


aizat - Aku ingat ada juga scene dia main guitar akustik ke satu dua lagu. takdak. Peluk guitar ada la. huh rugi. Lakonan kayu jugak. Ada scene, sekali pun dia tahu tomok ada gf lain, dia tetap cover. Nampak macam dia pun suka lisa. ye lah sapa tak sukakan? tapi kawan tetap kawan. Tipikal seorang kawan lelaki. Kalau perempuan di tempat aizat. kebaboom laa!

minit 7++ - suka tengok lisa sentuh gambar dengan jari belakang. tak banyak orang buat gitu. biasa orang sentuh dengan jari dalam..seolah-olah, dia real menyentuh orang tu..

Dian - Aku suka perempuan nama dian. masa aku kecik dulu-dulu arwah mak aku ada koleksi majalah dian. ada jawi juga kalau tak silap. Dari situ aku suka pronoun 'dian'. Hingga Dian P. Ramli dan Dian Sastro.

dia tidak lagi 'papan lapis' :p .lakonan okaylah. dressing?legging, skirt pendek.topi. skaf rambut... ini mungkin ada pengaruh2 rafidah 3R sebab dia penulis skrip. Sebab tu dalam ni banyak jugak skrip-skrip 'terbuka' dan lepas. dan dia sedikit chubby. bawah dagu ada isi. Cara rajuk dia. cara dia respon dengan suasana. memek muka ohsem.

lisa seorang blogger. And she keep it secret dari tomok.Sebab tu dia boleh berblog dengan bebas. blog adalah diari yang bernyawa..cuma dian sangat naif. Dalam dunia sebenar naif seperti ini akan menyembamkan muka kau ke bumi.

kalau aku. lisa datang.. datang kemas bilik aku. tumpang bilik. nampak pulak tali singlet dengan round-neck baju sangat besar. Pabila malam, Aku pasang laptop lagu zizan dan kaka..iman tak kuat dow. tak payah nak test-test iman.... bawaku pergi..

..."bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
pacu laju lagi
malah kita tak perlu kembali"...

mencegah lebih baik.


lagi pun , lepas tu ada pulak scene nak comolot dalam restoran. peluk depan public dan cakap. 'kat KL boleh peluk-peluk'.  boleh kontrol bila awek masuk bilik, bloody hell liar. Kalau mati pucuk aku percaya.

beto - suka dia sebut dialog. Jelas. lakonan dia memang okay. cuma nampak macam aziz m. osman sekali-sekala.

ending - qoute kat atas tu. cliche! ha ha ha.

istanbul - nampak memang cantik.  memang kota perlancongan. cuma aku kagum bagaimana rumah-rumah lama boleh bertahan. tiada bangunan tinggi. kalau malaysia, memang cina dah buat apartmen tinggi=tinggi.

ps- aku bagi 2.5/5 bintang je. plot dia mudah dibaca. dialog dia kadang macam tak betul. ha ha ha. cakap memang mudah.

7 comments:

misz aisya said...

untuk budak2 mcm aku, cerita ni sumpah sweet giler!

tapi,

aku xsuka scene dian mempertikaikan kenapa dia xboleh stay serumah dgn BF dia. its shows realiti melayu sekarang.

n of kos scene peluk dpn public, n kissing kat restoren tu. org melayu skunk anggap bnde tu biase. as for me, tetap xsuka.

kueh bakar said...

aisya
skunk? oh budak zaman skrg. haha

alien said...

aku xtgk lagi cite tu.
tp, aku suka tgk beto berlakon..
nmpak natural.
Bagus dia tu.

Kniedaz said...

Akak suka berbanding cerita-cerita melayu yang ada tahun ni, akak rasa yang ni boleh ditonton hingga membuatkan senyuman terukir di bibir secara tidak sedar..tomok memang nampak kaku tapi lisa & beto best...hehehe

KorN said...

aku rasa mcm cter die biasa2 saja... sebab aade lisa je aku tertarik nk tgk.. kalo watak lisa tu dignti dgn org lain, hermm ntah lah kemana filem ni

kueh bakar said...

alien

beto memang bagus.hero hot sikit masa nanti.

kniedaz
lisa dia punya act spontan tu yang best. macam betol..

korn air
kalau ganti dengan fazura pun okey. hahaha

indah-chan said...

kueh bakar.. blh tak aku nk kontek ko personally? how? aku ada soalan nak tanya.. ko kan da 'kenal' aku lama.. bukan soalan cintan cintun..

hehe.. emel aku eh..
thanks..

nisa_nine@yahoo.com