Followers

Thursday, November 1, 2012

my dream


1. Futsal - sebab aku suka bola!
- dua pitch sahaja
- pakai rubber. karpet tak best. jatuh sakit.
- sangkar net
-Stand for supporter @ penonton
- green / red light. 
- score board. ha ha ha.
- kawasan perindutrian nilai 3.

2.Book House 
- ada 'bar' order air. kopi / teh
- ada cheese cake. ha ha ha.
- ada dua section. satu aircond. satu smoking area.
- comics.novel.agama.motivasi- banyak genre lah!
- ada lite musics..
- ada meja. ada kerusi. ada sofa. mungkin ada carpet untuk yang suka membac sambil baring/meniarap. haha.
- dan tentunya ada bilik khas untuk aku berbloging.
-lokasi universiti area. rumah aku kat kg? mmm...

3. self service dobi di universiti / kolej
-aku rasa macam senang..
-lagi pun, mesin dan sistem akan makin murah dan baik...

4. secondhand shop
- chair dan table.
- jual lukisan / gambar / poster.
-ada kenal tukang kayu.
- boleh jual kat mudah.com.my
- malas nak jual banyak barang..serabut and banyak 'sampah' nanti...

5. Jual nasi lemak berlauk.
- di sarawak, kuching.
-aku rasa market sgt bagus. ada kawan sana boleh partner..
- kuching, susah nak cari kedai makan sedap..
-nasik lemak semua orang boleh makan. one world taste..
- ada ayam goreng. ada kerang (ooh kerang susah mahu dapat di sana..) paru goreng..rendang daging..nyummm..nyummm..

6. car wash
- untuk adik bongsu aku.
- dia suka basuh keta.
- jadi bagi dia banyak keta untuk dibasuh!

7. kiosk telekung najwa.
- macam nor juma buka kat utem.
- help yusniza. to help fren.

8. buka kedai di indonesia.
aku belum pernah pergi sana. tapi aku rasa indonesia adalah 'gergasi yang tidor' ...aku rasa sana very promising sedikit masa lagi...

9. kedai trg f.c 
- jual semua mechendise peteh dan lain2 dalam liga m.
-jual poster.
- jersi
-tiket.
- mengumpul semua rekod, sejarah dan data mengenai trg fc

10. mahu buat buku.
-ha ha ha. kalau tak buat buku 'betul', buat buku 'indie' pun boleh..boleh jual takleh jual belakang cerita...hahaha
- bukan 'di mana saya jumpa jodoh saya'..tapi suatu yang lain..
- dah ada idea- perkataans..he he.

11.kawin!

mungkin berjaya buka kedai-kedai ni. mungkin satu atau dua..mungkin juga tinggal mimpi dan impian semata-mata...

if berjaya, harap satu hari nanti, dapat jadi player dalam properties. ada rumah sewa. ada kedai sewa.mungkin juga ada kilang sewa.

dan ada kebun.

dan menjadi penyimpan emas dan perak yang berzakat.

amin. :)

8 comments:

Kniedaz said...

Book House tu kalau buat bestkan! Membaca sambil bersantai...rileks

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

InsyAllah.. semoga terlaksana ye

alien said...

amin~
insya`Allah

cdg no 2 tu best!!
jom!

MR Penyubiru said...

lama tak update, tgh bizi buat buku kut..hehe..

moga salah satu atau semua impian ko tu terutama kawin berjaya dicapai..

Hanis Azla said...

Salam kueh..

semoga tercapai segala impian.. dari mimpi selalunya impian dapat jadi kenyataan.. all the best

Jard The Great said...

masuk dlm bidang pelancongan la beb. lagi untung.. buat sewa kereta ka? homestay ka? hehe

kueh bakar said...

kniedaz.
yor..memang best. tak tahu lagi bila nak sampai library kat shah alam. best library tu org cakap...

tcc n alien n hanis
amin n tq

mr penyu
hahaha. laser macam raja axura mung ni...

jard
memang best..kalau 100 org customer mcm ko, untung besar la den...haha

aN_Nur said...

book house with wifi! with coffee n pancakes.., dgn dobi kt sebelah.. sgt sesuai dgn student..

moga menjadi realiti, insya-Allah n bukan mat jenin yg bermimpi.