Followers

Tuesday, August 28, 2012

to do list

list to do..

1. cash register
2.Punch Card
3.Part timer / staff
4.Apron - uniform staff. harap dapat buat apron custom made. Suka tengok budak2 MPH bookstore pakai apron color meroon. Biar apron ada zip/ poket untuk letak calkulator kecik. Gunting, stapler etc. Senang! Kalau buat baju, costing lebih tinggi sebab kena buat banyak baju untuk staff. and tambah button bacth kat apron tu.. ':) boleh saya tolong?'


5. casingkan cable yang berserabai.
6.Tambah lampu kat atas mesin. since dinding puteh dah jadik biru nippon 'blue succes', ia memerlukan lebih lighting.
7.Tukar keybod mini, oleh sebab space kedai yang kecik dan meja kecik, maka keybod mini sangat praktikel untuk pcs2.
8. Tambah lagi pc supaya jadi 13 pcs. 10 punya sistem client macam handycafe atau molcafe. 3 lagik for 'no editing, express print please, tq!' 
9.Rack hub supaya nampak segak.
10.Blind tingkap. vertikal type ok kot..sekarang blinds ada punya sticker..lawa dolll..
11.grill tingkap dan pintu. warna puteh.
12. tambah mesin yang lebih heavy-duty. semestinya.

A dream doesn't become reality through magic; it takes sweat, determination and hard work. -collin pawel-




8 comments:

alien said...

all the best!!

miez mimosa said...

nti upload la gmb yg dh siap sume..mesti cantekk!! blue is always nice!

Chuu Muqhlis said...

hey., kedai kueh kat mane?

TuN TeJa said...

grand opening nnti jmpt aku tau..hihihiii..aku dtg ala² rosmah mansor dgn rmbt 3 layer...glupp..

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

All the best dik :)

whitelilies island said...

idea apron tu sgt bernas! dan comel :DD

kueh bakar said...

alien tq

m. mimosa
done.ahaks

cu
malaysia

teja
dah opening 3 bulan..er, aku suuukkaaaaa rosmah mansur.hahaha

tcc
tqtq

w.lilis
yup. aku dah lama tgk apron tu macam best since tgok siri home improvement play by tim allen(?)..walaupun kerja dalam workshop tapi pakai apron! dan kinokuniya dan mph menguatkan lagi kehendak..

aN_Nur said...

hmm.. mana button like?