Followers

Sunday, September 5, 2010

kad raya



KAD RAYA - satu antara 'benda' yang semakin pupus kini..dulu kalo bulan puasa tiba, gerai kad raya sangatlah banyak..kalah sikit je dengan gerai mercun -'membakar duit' memang teratas!-

kalo hantar lewat kat pejabat pos memang kompem sampai lepas raya...kalo tgk rancangan hiburan kat tv...fuh! punyalah banyak peminat hantar kad raya pada artis2 pujaan mereka...kira pengacara boleh tertimbus la dengan kad raya...

dan kalo di sekolah..sapa2 yang hot dan gojes tu akan dapat banyaklah kad raya...termasuklah dari secret admirer...dapat banyak kad raya memang ko glamer la...kembang hidung tak hengat punye...kalo takde kad raya memang ko tak dirasakan pun kewujudannya....huhuhu..

kad raya pun bagai2...kalo untuk cikgu beli yang jual paket tu...yang murah...boleh bagi banyak cikgu....kalo kat awek tu nak carik yang besar XXL...yang ada lagu...yang coloring...yang lipat empat..lipat lima....dan belek2 baca tulisan yg dah printed...untuk anakanda...bonda..ayahanda...masa nilah kalo ko mahu menulis ala-ala purbakala...ia klasik..dulu kira lumayanlah jual kad raya...

kini..henpon dan laptop dah amik alih...tekan 'sent'...terus sampai..kad raya tidak mungkin pupus seratus peratus..ia ada sentimental value...tapi memang akan sangat sedikit...jadi kad2 raya handmade adalah lebih cerah peluangnya berbanding cetakan...lagipun ia on demand dan harga boleh lebih tinggi...

aku tak dapat satu kad pun tahun ni dan juga tak hantar satu pun juga..tunggu sms dari kawan..nanti forwardkan aje...malas-jimat-cepat! :P

5 comments:

moment said...

6 sept..
bday kamu kan?
Happy Birthday!

dr,
kwn lama..

edaleeja said...

Selamat hari raya en kueh...org dpt satu kad raya, dr taska anak2 :D

citahrudin said...

hahaha

6/9 kn?
hepi besday

~warga tuaaa terassss masyaaarakaaattttt~

Mr PenyuBiru said...

skang ni dah tak pakai sms dah. pakai tag kat facebook jer. lagi jimat! hehe

tuntung said...

aq jrg dpt kad raya..sekali dapat pegh..budak paling hot n gojes yg bagi..bangga x hingat luuu



tuntungkita.blogspot.com