Followers

Friday, January 21, 2011

400 juta




RM 400,000,000.00-banyaknye KOSONG!

dalam malaysia ni amat ramai orang yang amat-amat kaya. Arwah syed kechik telah meninggalkan harta sebanyak 400 juta. WOW! dan harta itu telah direbutkan oleh anak arwah, syed gamal bersama ibu tiri dan 2 adik tirinya..mahkamah telah digunakan untuk membuat keputusan...

400 juta bukan satu jumlah kecik, ia sama dengan royalti 5% petroleum trg utk satu tahun - sumber utama sebuah negeri. WOW! kaya btol punya harta sebanyak itu dengan umur malaysia 53 tahun..WOW!

sekaya-kaya dia pun...tidak termasuk dalam list 50 terkaya malaysia...btol lah kata orng purba.. semenanjung ini survanabumi...sehingga kini masih lagi survarnabumi...

4 comments:

Mr PenyuBiru said...

banyak duit pun bila mati,satu sen pun tak berguna. :D

||alis|| said...

hmmm...

ingat 3 perkara yg boleh dibawa mati cukup.

lagi satu,
orang kaya paling lambat masuk syurga bang ;)

sebab kena soal ke mana arah harta2 itu dibawa.

kagum al-bukhary saja kat mesia nih (dan org2 kaya yang low profile.)

kueh bakar said...

penyu.

btol.

alis.
yang mati tu mentua albukharilah..
yang beli gula dari raja gula dan jual kat kite seme...

||alis|| said...

oh! serius tak tahu.

makaseh atas pemberitahuan.
kena review balik.

huhuhuuuuuu~