Followers

Monday, August 17, 2009

Nur Kasih

sedutan episod bape entah.. aku pun tak hengat..drama ni ada kick walau slow... aku boleh layan seme citer dari seburuk-buruk citer melayu, sebelit-belit citer tamil, setacing-tacing citer korea..hinggalah seganas-ganas citer omputeh...layan...nurkasih-shot gambar dia memang cantik..kabir memang gifted sama seperti isteri kabir penulis skripnya... mungkin drama ni nampak islamik tapi sgt tidak islamik...layan utiub..

tidak senyum.kawin paksa mana bleh senyum! ha ha ha.

adam dipaksa kawin dengan nur amina oleh ustaz hassan bapa adam..nur amina memang mahu kawin dengan adam(seniornya di sekolah)..dia memang adam secret admirer...adam student di australia adalah seorang yang 'western' walaupun anak kepada ustaz..iyelah iman mana boleh di warisi...

nur amina tahu adam tidak sukakannya tapi berharap masa akan merubahnya...dia reda apa yang akan berlaku...adam tidak suka amina kerana dia sedang jiwang chentan dengan katrina..awek getah dia di sydney...amina tidak tahu itu...

malam pertama..

nur amina masuk ke bilik pengantin...takut tapi hatinya berbunga..orang yang dia suka sejak sekian lama...yg dia minat sekian lama adalah sominya kini...namun debaran tetap meninggi...

"assamualaikum bang.."
"abang? haha.." adam ketawa buat amina tersentak
"apsal kau terima pinangan famili aku? kau dah tau aku tak suka kawin dengan kau kan...aku takde pilihan...tapi kau ada kan...nape ko tak tolak?" adam bercakap separuh berbisik...takut mak bapak dia dengar...

amina tunduk...dia terkejut kena 'serang' begitu...

" kau gatal nak berkawin yea..miang sangat yea..."

mata dah berkace...dia tak sangka...dia mula sedih...menunduk...adam mengangkat dagu amina...dia cabut topi princess di kepala amina...

"pusing belakang..." adam menyuruh..amina menurut...

amina pusing...adam membuka zip baju pengantin dari belakang...dada amina berdebar kencang...bulu roma meremang...adam menutup lampu bilik...aidil, abang adam yang berada di laman rumah tgk bilik pengantin sudah tutup lampu...hatinya pilu sambil mengelap vespa yang sudah berkali-kali dilap...maklumlah walaupun dia suarakan untuk menikahi amina tapi ayahnya pinangkan amina untuk adam...

" bukak ni..."adam suruh amina bukak baju dalam..
amina menurut...

"bukak ni..." adam suruh bukak kain...
amina menurut...

"bukak ni..."adam suruh bukak itu..
amina juga menurut...adam menarik amina ke katil...adam bangun dan membuka lampu...amina terkejut...tersentak...

"kau ingat aku akan suka kau..akan jatuh cinta dengan kau...akan sayang kau..akan sentuh kau..akan tido dengan kau...maaf..aku takkan...ko bukan taste aku..u are not my taste..." adam menolak jarinya ke dahi amina...adam memalingkan mukanye...mencampakkan sampinnya ke almari baju...

nur amina sangat terkejut...air mata mengalir keluar...dia menarik cadar...menangis teresak-esak...tutup mulutnya dengan kain...dia mengutip satu persatu bajunya....

adam puas..dia bentang toto di tepi katil dan tido....amina mengalami malam paling panjang dalam hidupnya...berteman air mata sepanjang malam...malam pertama yang tidak pernah disangkanya...tidak sama sekali...

tamat episod..hahaha..aku rasa nanti adam akan jumpa balik lukisan-lukisan yang dia autograf dulu untuk juniornya amina...lukisan yang akan dia tahu amina minat dia sekian lama...bahwa dia chenta pertama nur amina...

32 comments:

Masy said...

ada eh babak gitu? aku tak tengok la plk. huhu

1st!!!

Nita said...

sy suke cter niy...

risanur said...

bagus la kueh bakar...sinopsis ceta yg bagus..walaupun risa tak nengok scene tu tapi dapat imagine mcmne scene tersebut...

J@J@ / Bini The Rock said...

saya minat gak "Nur Kasih" ni... tp banyak ter "miss" plk...seb bek ade yg sudi cerita kan sinopsis dia...

thank's!

Fatul Akrul Ramli said...

aku suka gila cerita ni.. memang respek ngan kabir batia

CAHAYA MATA said...

err..err..
kaum adam sekalian, sila lah jangan menjadi seperti Adam itu..!!

heehehe...tetiba teremosional plak.. ;-p

~ Nur Kasih antara siri yg ditunggu-tunggu setiap jumaat malam..huhuhuu.. ~

patungcendana said...

berapa banyak bukak daaaa...

fafarafa said...

aku tak follow cite nih. in fact dulu aku xtau pon kewujudan cite nih.

tp lepas kwn aku kasik 1 video starting cite nih....aku tengok..
dan aku agree dengan ko. angle shot cite nih mmg superb.

tp aku tetap tak follow pon cite nih. hahhahahahha

||alis|| said...

apsal pelik benor sinopsis mlm pertama nur-adam???

ceh! propa la ko bang... kekeke!

John Iverson said...

X minat sgt la bro citer mcm ni... hohoho.... bosan....
tp kesian jgk pompuan tu kena layan mcm tu... x patut x patut.... huhu

orangorang said...

suke giler citer ni tp geram sbb banyak sangat iklan. cinta memang xboleh dipaksa tapi ia boleh dipupuk dengan kasih sayang yang jujur.

Zaidon said...

kesian kat pompuan tu..

HEMY said...

ahahaha...len mcm je babak ni.Utk aku yg miss, aku caya je la kueh..ahahhaa

aim-a said...

perghh!!! bro layan nur kasih?? aku adalah nur amina...buat kuiz dlm fesbuk..kehkehkehe...tp aku suke aidil :P

merah hijau said...

baca2 cite ko ni.. aku dok ter pk ade ke aksi2 romantik yg aku terlepas dlm setiap episod nur kasih.. rasa2nya adegan romantik antara adam ngan c nur amina ni pun time nak sapu ubat kat pale adam tu jer.. masa tu mak dia kaco la pulak.. ketuk2 pintu tanya "nur ubat tu dah guna ke?" ei kaco daun tul time tu.. suspen jer.. ape pun cite ni mmg best giler.. dan aku teka la, teka jer la.. tak tau betul ke tak ar.. adam baik ngan nur amina bersebab.. dia nak anak.. pasal katrina yg dia cintakan sgt2 tu tak blh bagi dia zuriat.. tp tak tau lah kan betul ke tak aku rasa jer.. krn aku bkn sedara mara ngan kabir mahu pun mira ek nama bini dia tu...

k.e.r.i. said...

err.
layan nur kasih ke bro?
sori, rumah takde tv.
haha

sharamli said...

suka jgk cit0 ni..
plik jgk ramai laki2 p0n minat..

kueh bakar said...

gua layan utube jerk...ha ha ha.okeh.takdak iklan...

masy..
ada laa..tapi aku edit sikit laa...ha ha ha..

nita..
ok laa..maklum ler rating 3 juta penonton...

risa
dapat imagin...bagus2..

jaja
ko tgk jerk u tube..layan episod satu sampai doblas terus..

fatul..
ha ah..ingatkan dia hebat buat citer ala2 hindi jerk...citer kelaka macam setem pun dia hebat..aku blum tgk setem...

cahaya mata
ekekeke..yolah citer tgh hot..

patung..
sampai sumer da bukak daaa..

fara..
aku pun tak follow...sekali tingok kat u tube..trus wat sinopsis..

alis..
pelik?rekaan...ahaks..

john..
ko rambo..mana leh citer jiwang2 ni..

org2...
mungkin betol...

zaidon..
ha ah..kesian...

hemy..
caye aku? he he he...bagus2..

aima..
kalo watak aidil tu letak sisi 'ganas' sikit tentulah sgt menonjol aidil tu...

Belly-Button said...

ehhhh mana ade part bukak2 ni..huu kueh bakar tipoOoo...

adibah said...

aku suka adam.

paiseh said...

trick kabir bhatia..
lighting kasi nampak watak je.. background sume gelap..

jadi kan??

valsa nine said...

huhu.. nur kasih? aku tak suka follow. kalo tgk direct di youtube, cam orait gak. setiap kali aku tumpang tengok ngn sape2 yg tgk, aku pasti melenting..

ye la
aku benci watak adam.
jahat
amik kesempatan..
nak dua2..
org yg boleh
kasik anak and yang cantik jelitawan.. bengang!!

adam tamak!
menciii.. menci laki gtu..
whahaha

sbb tu aku takleh tgk cte ni..
aku baru tgk 2 3 episode.. kira amik jarak la..
supaya tak bengang sangat. haha

Jard The Great said...

ahaha... cerita neh ditokok-tambah oleh ko....

opaq said...

giler la...

aku nak tengok la...
hehehe...
nak tengok jalan cerita dia tu...

unsuspected...sblom ni banyk citer mlayu yg kita boleh agak...hihihi..

Noli said...

selamat berposer..

i n - c h a n said...

saya suka gila kot nur kasih tu. haha


n yes, babak tu mmg sejibik la mcm kamu kata tu. hehe

patungcendana said...

selamat berpuasa kuehbakar

kueh bakar said...

belly button..
aku tipu ker? kua kua kua

kak dib..valsa nine..
adam tu tamak

merah hijau..
ada..ada!alamak puasa tak bek tipu..
ha ah...takde..

keri
layan utube jerk..

shamramli..
sebab lelaki laa..kabir kan lelaki...ko pompuan dapat tgk citer best...woha!

paiseh..
ha ah..lawa..mcam poster gambar dia..

jard..
syhhhh!!!

opaq..
ko layan time sahur yeaaa..

noli..
selamat berpuasa...

inchan...
ko layan kat korea ker?
storyboard dia cantik kan..
dialog pun macam spontan jerk..

patung..
selamat berpuasaaa...

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kuehbakar,
aku ada tertengok satu episod.
tu pun sekerat-kerat.
almaklumlah.
sejak study ipt ni.
aku dah kurang minat tgk tv.
lagi2 drama. kalau tgk pn dokumentari dan talk shows.

pasal cite nur kasih tu.
ada la sikit-skit Islamiknya.
sikit je ye.

sadis tol adam tu.
mesti amina MALU GILA BABENG.

noor afzan said...

salam ziarah kuehbakar..
saya datang dari jauhhh~
jumpa link kat firol nyer blog..
lala~

sinopsis ni telah ditokok..
mungkin akan jadi skrip tuk citer kuehbakar nanti kut~
lalala~

helena's said...

best cite ne,,

aQ_La_tuE said...

uikk...
mner ader bab rmantik cm gtu mlm prtme adam n nur....
kuehbakar tipo0o0o0o....
.....penont0n setie cte nur kasih....