Followers

Thursday, November 21, 2013

Bon Voyage Australia

Bye-bye Australia
Malaysia kalah lagi. Dan pintu ke Piala Asia 2014 dah nak tertutup rapat. Dengan suasana bolasepak tempatan kembali rancak seperti 80an dan awal 90an semua berharapan dan bermimpi-mimpi Malaysia mampu ke Australia. Baru nak tempah tiket gi Australia 2014, kansel - hahaha tipu.

Hampa. Keciwa.Marah. Rajagopal haruslah letak jawatan.Harapan Palsu kata headlines belakang paper kosmo. Baik letak jawatan daripada kontrak tak disambung. Ia lebih bermaruah dan itulah janjimu dulu. Player selection pun dah tak betul. Jika Rooney main jadi simpanan dekat Man United atau Aguoro jadik subs pada Dzeko dekat City- boleh ke wakil England dan Argentina? Tidak boleh. Sebab tu jurulatih negara bolasepak yang hebat akan menyuruh anak buahnya berpindah kelab dan main 1st eleven dan JUGA perform, baru boleh wakil negara.

Safee Sali - dengan kelab pun jadi simpanan macam mana nak perform bila wakil negara? Bila orang kritik, marah orang balik. Betul-betul profesional! Messi, Ronaldo, Ribery, Zlatan, Lampard, Neymar, Torres semua kena kritik kalau tak perform. Ada mereka ni suruh orang kritik tu main sendiri? Nando.

Jawap kritik atas padang. Perform. Tak ada jawapan lain.

This is results industry. Menang dipuja. Kalah dikritik. 

Presiden F.A.M tolonglah letak jawatan. Ia baik untuk semua.

2 comments:

Kniedaz said...

betul2 kecewa ni..

kueh bakar said...


tak keciwe mana sebab dah rasa memang kalah...hahaha.

tapi betol2 marah. sebab dah bosan.